Det er hyggelig med sol, men…

Ingenting er så kjærkomment som den lave, skarpe sola på blå himmel en kald vinterdag. Men ingenting er heller så blendende. Solskjerming med gardiner løser det.

Jo nærmere jul vi kommer, jo lavere står sola på himmelen. Lav sol er heller ikke kun et vinterfenomen i Norge. Her går sola så sakte ned på sommeren at den blir hengende rett over horisonten til over leggetid – og kommer du langt nok nord, går den ikke ned i det hele tatt.

Vinduer kan være dekorative uten gardiner også, men upraktiske når sola står rett på vinduet.

Det betyr at vi både koser oss med, og noen ganger irriterer oss over sola som står rett i fleisen på deg når du står ved kjøkkenbenken, eller skinner rett i skjermen på TV eller PC. Med interiørgardiner med fleksible løsninger kan du løse det problemet, og likevel beholde mye av dagslyset inn i huset.

Lav vintersol gjennom vinduet er en utfordring for PC- og TV-skjermer.

Solskjerming med plissegardiner

Plissegardiner er kanskje den aller mest fleksible interiørgardinen i Markisemannens sortiment. Plissegardiner kan leveres med en rekke ulike løsninger, hvor for eksempel funksjonen Up&Down lar deg stenge for akkurat den delen av vinduet der sola titter inn. Samtidig kan du la resten av vinduet være åpent, både oppe og nede.

Du kan også selv bestemme hvor tett selve gardinen skal være, fra lyse, transparente stoffer til materialet blackout som er helt lystett.

Stilrent rom med mørke plisségardiner i to ulike grånyanser

Les mer: Plissegardiner – den ultimate løsningen

Solskjerming med Duette

En dobbel variant av plissegardinene, Duette, har akkurat samme egenskaper som den enkle versjonen. Men siden Duette består av to lag plisse med et luftlag imellom, virker den også isolerende. Den isolerer mot kalde vinduer om vinteren og den bidrar til å redusere oppvarmingen fra stekende sommersol.

Dame justerer et høyt vindu dekket med lyse plisségardiner

Les mer: Gardinen som isolerer på kalde vinterdager

Solskjerming med persienner

Persienner lar deg vinkle lamellene slik at du kan skjerme for sola og samtidig slippe inn «striper» av lys. Slik kan du med persienner selv bestemme hvor dempet lyset utenfra skal være. Persienner er kanskje den aller enkleste av alle interiørgardiner med tanke på støvtørk og rengjøring.

Sorte persienner

Les mer: Innvendige persienner – styr lyset som du vil

Solskjerming med rullegardin

Ønsker du å stenge ute så mye lys som mulig, velger du en rullegardin i lystett materiale. Men du har langt flere valgmuligheter enn som så med rullegardiner. Med en transparent duk kan du dempe blendingen fra sola uten å stenge helt for lyset. Moderne rullegardiner er vakre, stilige, rustikke eller elegante, ettersom hvilken av de mange modellene du velger.

Les mer: Få skreddersydde rullegardiner på mål

Solskjerming med lamellgardiner

Lameller passer godt i alle typer vinduer, og tar seg spesielt godt ut i store, høye vinduer. Lameller passer perfekt i høye vinduer og skråvinduer. Med denne gardinen kan du få et helt spesielt lys inn i rommet ved å vinkle lamellene slik at kun «striper» av lys slipper inn. Dermed kan du både skjerme for sola, og faktisk også bruke det samme sollyset til å skape stemning i rommet.

Very shallow focus on vertical slat blinds being opened and pulled aside slightly by a hand at sunset. The light is golden.

Les mer: Lamellgardiner gir et fantastisk lys og fargespill

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Duette® plisségardin (dobbel plisségardin) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene. Duette® er doble plisségardinger som kommer i mange ulike farger og betjeningsmuligheter. Duette® gardin finnes i ulike modeller slik som transparente og halvtransparente, slik at du kan finne de perfekte gardinene, enten du har store vinduer eller små.
Plisségardiner kan tilpasses de fleste hus og vindustyper, noe som skiller dem fra mange andre gardintyper. De tar liten plass og kan betjenes på mange ulike måter – både opp og ned. Velg mellom en lysdempende modell eller lystett variant, og skap akkurat den stemningen du vil ha i rommet!
Rullegardiner er den optimale løsningen for deg som ønsker et mørkt soverom. De finnes med ulike løsninger for betjening, og er derfor svært effektive og praktiske. Vi tilbyr 40% på rullegardiner i hele februar.
Lamellgardiner kan brukes overalt, men er spesielt egnet til store vindusflater, skråvindu og skyvedører. Sett et moderne og tidsriktig preg på kontoret eller i hjemmet med lameller! Vi tilbyr 40% rabatt på lamellgardiner i hele februar.
Med innvendige persienner kan du velge å skjerme for solen eller skape stemningsfullt lys. Fås i flere farger og tykkelser basert på interiør, bruk og rom. Du velger selv mellom manuelle og elektriske persienner.

Du kan når som helst melde deg av.