Gardinen som isolerer på kalde vinterdager

De fleste tenker på innvendig solskjerming og dekor når de hører ordet «interiørgardiner». Men visste du at en av Markisemannens bestselgere også bidrar til å isolere kalde vinduer når kulda trenger seg på?

Vi lærer oss å kle på oss lag på lag når vi skal på fjelltur, vi bruker Glava som jo er mest luft som isolering i veggene, og de beste termosene er tross alt bare to skall med ja, nettopp, et luftlag mellom. Den samme effekten gjør at Duette, doble plissegardiner isolerer effektivt på grunn av luftlaget mellom de to plisselagene.

Dobbel plisségardin i grå
Dobbel plisséring gir et isolerende luftlag.

Best på isolasjon sommer som vinter

«Isolasjon» betyr strengt tatt å hindre at to «rom» med ulik temperatur kommer i kontakt med hverandre. Duette bidrar derfor til at mindre av den kalde lufta fra vinduet trenger inn i rommet på vinteren, mens det på sommeren er omvendt; det isolerende laget som bremser oppvarmingen av rommet gjør Duette til mest effektiv på solskjerming av alle interiørgardiner. Smart solskjerming kan bidra til sparing av strøm.

Duette vises nederst i vinduet, øverst i vinduet og over hele vinduet
Eksempel på Duette med fleksibel justering. Stenger du vinduet helt, vil luftlaget i den doble plissegardinen effektivt isolere og hindre kaldras i sofakroken under vinduet.

Gardinen som passer i  alle rom

Den kanskje mest kjente og likte egenskapen ved både doble og enkle plissegardiner er fleksibiliteten som gjør at gardinen kan dekke den delen av vinduet som du ønsker. Dette er en funksjon som de aller fleste bestiller.

Gardin justert med åpning over og under solskjermingen
Velger du betjeningen «Up and Down» kan du justere plisségardinen akkurat som du selv vil.

I tillegg leveres Duette i nesten 150 ulike farger og med ulike materialer og funksjoner.

  • På soverommet kan Duette leveres i blackout-materiale, slik at det aller meste av lyset fra sommernatta og fra gatelys vinterstid, stenges ute.
  • På badet kan plissegardiner leveres i materialer som tåler vann
  • På barnerommet kan gardinene leveres uten snorsystem, noe som er en ekstra sikkerhet for nysgjerrige barnehender.
  • På for eksempel kjøkkenet hvor matsøl kan være et problem, kan gardinene leveres i vaskbart materiale
  • I alt fra kontorlandskaper til barnehager; Duette har en lyddempende effekt som gjør akustikken i et rom bedre.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Duette® plisségardin (dobbel plisségardin) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene. Duette® er doble plisségardinger som kommer i mange ulike farger og betjeningsmuligheter. Duette® gardin finnes i ulike modeller slik som transparente og halvtransparente, slik at du kan finne de perfekte gardinene, enten du har store vinduer eller små.
Stadig større andel av våre kunder ønsker automatisert styring av våre produkter, f.eks. fra godstolen eller via engangs-programmering av helautomatiske styringssystemer, og vi ligger derfor i forkant også på dette området.

Du kan når som helst melde deg av.