Solskjerming til kjøkkenet

Har du stått med julebaksten og irritert deg over sola i øynene? Har du da vurdert solskjerming til kjøkkenet? Julebakst og solskjerming i samme setning skurrer litt i mine ører, men solskjerming er like aktuelt vinterhalvåret.

Ofte tenker man på solskjerming som noe som er aktuelt om sommeren da det er mest sol og varme, men det er like aktuelt vinterhalvåret med lav vintersol som skinner rett inn vinduene.

Lav vintersol på kjøkkenet

I helga da jeg bakte pepperkaker stod jeg der på mitt kjøkken med den lave vintersola i øyene og irriterte meg litt, men ikke lenge. Jeg justerte bare litt på plissegardinene for å skjerme det skarpe lyset, men hadde fortsatt rikelig med dagslys over bakingen. Da slo det meg at solskjermingen er like aktuell rett før jul. Plissegardinene dras opp og ned til stadighet også vinterhalvåret.

Les også fem gode grunner for å velge smart plisségardin.

Solskjerming på kjøkkenet er like aktuelt vinterhalvåret. Lav vintersol rett i øynene mens man baker eller lager mat kan være ganske irriterende.

På et kjøkken er det ikke like praktisk med alle type gardiner så her kommer en liten huskeliste over ting å ta hensyn til når det gjelder skjerming av vinduer på et kjøkken:

  1. Fett og matos setter seg i tekstiler. Flagrende gardiner egner seg ikke.
  2. Det blir fort sprut og søl fra matlaging som setter flekker
  3. Skjermingen bør ha enkel håndtering da man ofte er klissete på fingrene når man har behov for å justere den

Solskjerming til kjøkkenet

Hvilke type solskjerming passer til kjøkkenet:

  1. Plissegardin – justeres enkelt med små håndtak så du ikke trenger ta direkte på gardinen, evt automatisk med veggbryter eller fjernkontroll.
  2. Rullgardin – automatiske egner seg godt på kjøkken, justeres enkelt med veggbryter eller fjernkontroll for å justere.
  3. Persienner – justeres enkelt med små håndtak så du ikke trenger ta direkte på gardinen, evt automatisk med veggbryter eller fjernkontroll.

Les mer om elektriske interiørgardiner.

Tips til lave skuldre før jul

Tilbake til julebaksten. Jeg rekker nok ikke syv slag, men det blir jul allikevel. Har du et par sorter du er god på eller som er din signaturjulekake – bak rikelig, pakk mindre porsjoner i små cellofanposer, pynt med en liten lapp med sløyfe så har du koselige venninnegaver. Kanskje kan du foreslå å bytte julekaker med venner og familie – og vipps så har du mange slag. Og du; det viktigste er egentlig bare å være sammen med de du er glad i og nyte noen fine juledager.

Spiselige julegaver er hyggelig å få og like hyggelig å gi.

God jul alle sammen!

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Plisségardiner kan tilpasses de fleste hus og vindustyper, noe som skiller dem fra mange andre gardintyper. De tar liten plass og kan betjenes på mange ulike måter – både opp og ned. Velg mellom en lysdempende modell eller lystett variant, og skap akkurat den stemningen du vil ha i rommet!
Rullegardiner er den optimale løsningen for deg som ønsker et mørkt soverom. De finnes med ulike løsninger for betjening, og er derfor svært effektive og praktiske. Vi tilbyr 40% på rullegardiner i hele februar.
Med innvendige persienner kan du velge å skjerme for solen eller skape stemningsfullt lys. Fås i flere farger og tykkelser basert på interiør, bruk og rom. Du velger selv mellom manuelle og elektriske persienner.

Du kan når som helst melde deg av.