Bærekraftig solskjerming

Viste du at solskjerming i seg selv er bærekraftig? Her i Norge brukes mye energi til nedkjøling av bygninger, men god solskjerming minsker dette behovet. På denne måten er solskjerming både energieffektivt og miljøvennlig.

Ta grønne steg med Markisemannen

Vi i Markisemannen jobber kontinuerlig med å drive vår bedrift så bærekraftig som mulig. Du som kunde kan trygt vite at hensyn til miljøet blir ivaretatt når du kjøper produkter av oss. I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva vi gjør for å ta hensyn til miljøet og opprettholde våre bærekraftige verdier.

Doble plisségardiner i rødlig farge

Bærekraftig med god kvalitet og gjenbruk

Alle våre produkter er av høy kvalitet, som vil si at de varer lenge og tåler mye. Derfor er det mange av våre kunder som kun trenger å skifte duk på produkter de har hatt i mange år. Ved å reparere ødelagte produkter og resirkulere avfallet sparer vi miljøet for energibruk og unødvendig søppel. Vi har som mål å kaste så lite som mulig av våre produkter i restavfall. Derfor sorterer vi og tar med produkter til gjenvinning.

Er du i tvil på om du skal velge lys eller mørk duk? Les mer om dette her

En hvit og en grå duk

Miljøsertifiserte materialer

Mange av de materialene vi bruker er miljøsertifiserte. Vår leverandør Hunter Douglas Europe har «Cradle 2 Cradle»-sertifisert både komponenter, duker og produksjonen i Nederland. Dette er en internasjonal sertifisering som baserer seg på FNs bærekrafts-mål. Våre Duette-duker som brukes til innendørs solskjerming er C2C-sertifisert.

Til våre utvendige produkter kjøper vi fra miljøbevisste produsenter. Bærekraft er et stort fokus hos alle de fire største leverandørene våres:

  • Dukene til Sandatex er merket OEKO-TEX Standard 100. I tillegg er Sandatex Miljøbas sertifisert som er en svensk variant av Miljøfyrtårn.
  • Sattler som er ISO sertifisert, har duker merket med «Trygg Textil».
  • Serge Ferrari er Greenguard sertifisert.
  • Hunter Douglas, selskapet som eier Markisemannen, eier også Helioscreen. Her kan du lese litt mer om Hunter Douglas sitt miljøengasjement, Keen on Green.

 

Er du nysgjerrig på hvilken miljøsertifisering ditt dukvalg har kan du høre med våre konsulenter.
I tillegg er aluminiumen brukt i f.eks. persienner og andre komponenter laget av aluminium produsert av 98% gjenvunnet metall.

Til slutt er vi stolte av å kunne si at vi har blitt en Miljøfyrtårn-bedrift! Nå jobber vi mer enn noen gang før for å oppnå flere av FNs bærekraftsmål!

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Duette® plisségardin (dobbel plisségardin) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene. Duette® er doble plisségardinger som kommer i mange ulike farger og betjeningsmuligheter. Duette® gardin finnes i ulike modeller slik som transparente og halvtransparente, slik at du kan finne de perfekte gardinene, enten du har store vinduer eller små.
Med innvendige persienner kan du velge å skjerme for solen eller skape stemningsfullt lys. Fås i flere farger og tykkelser basert på interiør, bruk og rom. Du velger selv mellom manuelle og elektriske persienner.
Blant våre markiser har vi et godt utvalg markiseduker. Her finner man noe for enhver smak.

Du kan når som helst melde deg av.