Varmt velkommen 2021!

Vi har lagt et rart år bak oss og vi ønsker mer enn noen gang å starte med blanke ark inn i et nytt år. Mye føles uvisst og verden utrygg, men en ting er sikkert og det er at vi er mye mer hjemme enn før og derfor trenger vi et lunt hjem som gir oss mulighet til ro, men og ny energi.

Vi har sett litt på hva interiørmagasiner og interiøreksperter melder for det nye året. Hva kan vi vente oss av farger og former i 2021?

Se med nye øyne og gi nytt liv

Den skandinaviske stilen står fortsatt stand, lys og luftig med bruk av rosatoner, grønnfarger og blåtoner som minner om luft og himmel. Inspirasjon fra 70-talletets svulmende former, særlig skyformer, og retrofarger som gult og brunt er også tydelig å se i trendbildet. Siden vi ikke kan reise utenlands henter vi heller inn elementer og farger fra sydlige destinasjoner rundt Middelhavet for å kjenne på feriefølelsen – brente fargetoner, beige og brunt, men også innslag av sterke farger brukt på deler av veggen, såkalt colourblocking, i tak eller vinduskarmer – alt kan settes farge på og det finnes nesten ingen regler. Lisbeth Larsen, Global Colour Manager har valgt å kalle den nye fargekolleksjonen fra Jotun Lady for «Rediscover». Her finner du kanskje en farge som er tatt frem fra glemselen og gis nytt liv i nye former. For det er det det handler mye om nå, nettopp gjenoppdage verdien av det vi allerede har.

Tre ulike, trendy stuer med ulikt uttrykk
Interiør med innslag av rustikke elementer som får tankene til å drømme seg bort til sydligere strøk enten om du vil gå for beige, de brente rødtonene eller i kjølig blått. Innslag av tre, myke former og tekstiler og en touch av 70-tallet – 2021 byr på hjemmehygge i mange varianter. Bilder fra Jotun.

 

Det trygge og varige

Noen retninger står like sterkt, om ikke sterkere nå, nemlig fokus på miljø, gjenbruk og den personlige stilen. Som en motvekt mot alt det uvisse som ligger foran oss søker vi tilbake til tradisjoner og en tid vi kjenner til og som gir oss trygghet. På interiørfronten ser vi tradisjonelle elementer som tallerkenhyllen, gammelt håndverk osv får plass. Innslag av treverk i interiøret har lenge vært en sikker vinner. Nå vil vi se enda mer bruk av treverk som gir hjemmet vårt lunhet og varme.

Stue i treverk
Treverk — varig, vakkert og naturlig. Foto: AdobeStock

 

Naturlig og ekte

Å omgi seg med elementer fra naturen gir oss ro. Det er noe ekte som gir oss fotfeste og trygghet. Materialer i tre, stein og glass har lenge vært å se i trendbildet, men nå kommer de i en mer upolert versjon. Det skal være et mer rustikt, naturlig og håndlaget uttrykket. Vi ønsker å omgi oss med lokale og kortreiste produkter vi kjenner historien til. Det er viktig for oss å vite hvor det vi omgir oss med kommer fra og hvordan det er fremstilt. Vi oppfordres til å kjøpe mindre og ting i bedre kvalitet slik at det varer og kan gis videre.

Rustikke detaljer og grønne vegger
Rustikt håndverk, naturlige elementer, treverk og harmoniske farger. Bilder fra Jotun.

Vær god mot deg selv og omgivelsene våre. Se rundt deg om det er noe som kan få et nytt liv med enkle grep – skap en god atmosfære å være i. Velkommen 2021!

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Screens er en god løsning for deg som ønsker effektiv, enkel og energiøkonomisk solskjerming.

Og du! Vi tilbyr nå 40% på screens med motor.
Duette® plisségardin (dobbel plisségardin) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene. Duette® er doble plisségardinger som kommer i mange ulike farger og betjeningsmuligheter. Duette® gardin finnes i ulike modeller slik som transparente og halvtransparente, slik at du kan finne de perfekte gardinene, enten du har store vinduer eller små.
Lamellgardiner kan brukes overalt, men er spesielt egnet til store vindusflater, skråvindu og skyvedører. Sett et moderne og tidsriktig preg på kontoret eller i hjemmet med lameller! Vi tilbyr 40% rabatt på lamellgardiner i hele februar.

Du kan når som helst melde deg av.