Tips for skjerming mot lys, varme og innsyn på soverommet!

Dette bør du tenke på når det gjelder lys, innsyn og temperatur på soverommet.

De fleste foretrekker å sove i et helt mørkt soverom – men mange ønsker seg andre løsninger. Enkelte liker også at det naturlige lyset slipper inn om morgenen. Noen vil ha det lyst og minimalistisk, mens andre ønsker seg en mer luksuriøs hotell-look. Smaken er forskjellig, og det finnes sol- og vindusskjerming som tilfredsstiller alle ønsker og behov.

Dette bør du tenke på når det gjelder lys, innsyn og temperatur på soverommet:

  • I hvilken himmelretning vender soverommet?
  • Ønsker du godt med lys inn i soverommet, eller vil du skjerme det mest mulig mot sollys?
  • Hvilke krav stiller du til mørklegging – total eller delvis?
  • Ønsker du å skjerme for sjenerende innsyn?
  • Har du dataskjerm eller tv på soverommet og ønsker å unngå gjenskinn fra lys utenfra?
  • Ønsker du å unngå store temperatursvingninger på soverommet?
  • Vil du beskytte møbler og interiør mot falming?
  • Må du ta spesielle hensyn til rengjøring eller fukt?

Persienner, plisségardiner, rullegardiner, screens og lamellgardiner – det finnes et svært omfattende utvalg for skjerming mot lys, varme og innsyn på et soverom. Les om løsningene under og velg det som passer!

Plisségardiner

Mørke plissegardiner på soverom

Plisségardiner er svært fleksible og passer til de aller fleste vinduer – enten de er loddrette, skrå eller i taket. Plisségardinen er enkel å montere og tar liten plass. Den kan skyves helt sammen, eller trekkes ut og dekke hele eller deler av vinduet. Velg mellom lysfiltrerende eller lystett plisségardin – som samtidig er energibesparende og lyddempende. Du kan velge en rekke modeller og tekstiler med ulike egenskaper.

Les mer om plisségardiner her.

Persienner

Rødbrune persienner på soverom

Persienner er et klassisk produkt for fleksibel regulering av lys på soverommet. Persiennene produseres etter mål, slik at vindusåpningen din blir dekket optimalt. Persiennene har lang levetid og er enkle å rengjøre. Persienner fåes i flere farger – i både tre og aluminium.

Les mer om persienner her.

Lamellgardiner

Soverom med hvite lameller

Lamellgardiner er vertikale tekstiler som kan åpnes og lukkes etter behov, eller skyves helt til side. Lamellgardiner passer utmerket til store vindusflater og til store skråvinduer. Du kan få skreddersydde lamellgardiner etter mål.

Les mer om lamellgardiner her.

Rullegardiner

Rullegardiner har tradisjonelt sett vært det mest brukte alternativet for mørklegging på soverom. De finnes i lystette, lysfiltrerende- og transparente varianter.

Les mer om rullegardiner her.

Mørk rullegardin med lyse striper

Screens er en type utvendig rullegardin innebygd i en aluminiums-kassett, og som slipper et behagelig lys inn i rommet og skjermer mot innsyn. En av fordelene med screens – som kan velges med forskjellig tetthetsgrad – er at du fortsatt kan se ut. I tillegg er screens med på å holde varmen ute om sommeren og inne om vinteren. Dette gjør screens til en mer energiøkonomisk løsning.

Les mer om screens her.

Myggnetting

Vindu med myggnetting

Myggnetting gjør at du, uavhengig av valgte løsning for soverommet, kan la vinduene stå åpne og samtidig få en god søvn – uten å få besøk av uønskede gjester på nattestid.

Les mer om myggnetting her.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Plisségardiner kan tilpasses de fleste hus og vindustyper, noe som skiller dem fra mange andre gardintyper. De tar liten plass og kan betjenes på mange ulike måter – både opp og ned. Velg mellom en lysdempende modell eller lystett variant, og skap akkurat den stemningen du vil ha i rommet!
Rullegardiner er den optimale løsningen for deg som ønsker et mørkt soverom. De finnes med ulike løsninger for betjening, og er derfor svært effektive og praktiske. Vi tilbyr 40% på rullegardiner i hele februar.
Med innvendige persienner kan du velge å skjerme for solen eller skape stemningsfullt lys. Fås i flere farger og tykkelser basert på interiør, bruk og rom. Du velger selv mellom manuelle og elektriske persienner.
Plages du av mygg og andre insekter inne i boligen din gjennom hele sommerhalvåret?

Du kan når som helst melde deg av.