Tips for skjerming mot lys, varme og innsyn på soverommet!

Dette bør du tenke på når det gjelder lys, innsyn og temperatur på soverommet.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

De fleste foretrekker å sove i et helt mørkt soverom – men mange ønsker seg andre løsninger. Enkelte liker også at det naturlige lyset slipper inn om morgenen. Noen vil ha det lyst og minimalistisk, mens andre ønsker seg en mer luksuriøs hotell-look. Smaken er forskjellig, og det finnes sol- og vindusskjerming som tilfredsstiller alle ønsker og behov.

Dette bør du tenke på når det gjelder lys, innsyn og temperatur på soverommet:

  • I hvilken himmelretning vender soverommet?
  • Ønsker du godt med lys inn i soverommet, eller vil du skjerme det mest mulig mot sollys?
  • Hvilke krav stiller du til mørklegging – total eller delvis?
  • Ønsker du å skjerme for sjenerende innsyn?
  • Har du dataskjerm eller tv på soverommet og ønsker å unngå gjenskinn fra lys utenfra?
  • Ønsker du å unngå store temperatursvingninger på soverommet?
  • Vil du beskytte møbler og interiør mot falming?
  • Må du ta spesielle hensyn til rengjøring eller fukt?

Persienner, plisségardiner, rullegardiner, screens og lamellgardiner – det finnes et svært omfattende utvalg for skjerming mot lys, varme og innsyn på et soverom. Les om løsningene under og velg det som passer!

Plisségardiner

Plisségardiner er svært fleksible og passer til de aller fleste vinduer – enten de er loddrette, skrå eller i taket. Plisségardinen er enkel å montere og tar liten plass. Den kan skyves helt sammen, eller trekkes ut og dekke hele eller deler av vinduet. Velg mellom lysfiltrerende eller lystett plisségardin – som samtidig er energibesparende og lyddempende. Du kan velge en rekke modeller og tekstiler med ulike egenskaper.

Les mer om plisségardiner her.

Persienner

Persienner er et klassisk produkt for fleksibel regulering av lys på soverommet. Persiennene produseres etter mål, slik at vindusåpningen din blir dekket optimalt. Persiennene har lang levetid og er enkle å rengjøre. Persienner fåes i flere farger – i både tre og aluminium.

Les mer om persienner her.

Lamellgardiner

Lamellgardiner er vertikale tekstiler som kan åpnes og lukkes etter behov, eller skyves helt til side. Lamellgardiner passer utmerket til store vindusflater og til store skråvinduer. Du kan få skreddersydde lamellgardiner etter mål.

Les mer om lamellgardiner her.

Rullegardiner

Rullegardiner har tradisjonelt sett vært det mest brukte alternativet for mørklegging på soverom. De finnes i lystette, lysfiltrerende- og transparente varianter.

Les mer om rullegardiner her.

Screens er en type utvendig rullegardin innebygd i en aluminiums-kassett, og som slipper et behagelig lys inn i rommet og skjermer mot innsyn. En av fordelene med screens – som kan velges med forskjellig tetthetsgrad – er at du fortsatt kan se ut. I tillegg er screens med på å holde varmen ute om sommeren og inne om vinteren. Dette gjør screens til en mer energiøkonomisk løsning.

Les mer om screens her.

Myggnetting

Myggnetting gjør at du, uavhengig av valgte løsning for soverommet, kan la vinduene stå åpne og samtidig få en god søvn – uten å få besøk av uønskede gjester på nattestid.

Les mer om myggnetting her.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Det unike med plisségardiner er at de kan tilpasses de fleste vindusformer. Plisségardiner tar liten plass og kan betjenes på veldig mange måter.
Er du av dem som må ha det mørkt når du skal sove? Rullegardiner er svært effektive, praktiske og har smarte løsninger for betjening.
Skap stemningsfullt lys eller skjerme for solen med tidløse innvendige persienner i alle rom. Fås i flere farger og lamelltykkelser – tilpasset interiør og bruk.
Plages du av mygg og andre insekter inne i boligen din gjennom hele sommerhalvåret?

Du kan når som helst melde deg av.

Få gode råd og få hjemmet du drømmer om. Vi er der gjennom hele prosessen fra A til Å.

Hva venter du på? Kontakt oss i dag – helt uforpliktende.