Slik finner du riktig solskjerming!

Vil du først og fremst skjerme deg for sollyset eller solvarmen?

Solskjerming kan dekke ulike behov

Solskjerming kan ha mange funksjoner. Mange boliger har store vindusflater som lar mye naturlig dagslys slippe inn. Dette kan ha mange positive effekter, men samtidig slippes det også inn mye solvarme. For mange kan dette oppleves ubehagelig.

Både lys og varme kan du gjøre noe med – ved å installere solskjerming. Det finnes mange og ulike typer produkter for solskjerming på markedet. Det gjør det vanskelig å velge, men gir deg samtidig muligheten til å finne solskjerming som tilfredsstiller akkurat ditt behov og dine ønsker.

En god start før du gjør et valg, er å tenke gjennom hva du egentlig vil skjerme deg mot. Er det viktigst for deg å skjerme mot solvarme eller sollys? Det kan ha stor betydning for om du bør velge utvendig eller innvendig solskjerming.

Innvendig eller utvendig solskjerming?

Utvendig solskjerming er det beste alternativet dersom det største behovet er å skjerme mot varmen. Utvendig solskjerming gjør at varmen stoppes før den i det hele tatt kommer inn i boligen.

Innvendig solskjerming vil også begrense solvarmen noe, men vil ikke være like effektivt som utvendig solskjerming. Men dersom det viktigste er å stoppe sollyset fra å komme inn i rommet, er innvendig solskjerming et helt utmerket valg – f.eks. når du ser på TV eller sitter foran en PC.

Lys markise

Varianter av utvendig solskjerming

Utvendig solskjerming finnes i en rekke ulike varianter, som f.eks.:

Screens har blitt svært populære som utvendig solskjerming de siste årene. Det er en type utvendige rullegardiner som går opp og ned på et skinnesystem. De låses stramt fast ved hjelp av spesielle glidelåser når de er rullet ned. Screens kan integreres i fasaden og dermed være helt usynlige når de ikke er i bruk.

Markiser er den mest klassiske løsningen for utvendig solskjerming. Markiser stopper solstråler effektivt og beskytter dessuten både mot regn og snø. Markiser kan i tillegg fungere som en type overbygg.

Utvendige persienner er også et alternativ som tar liten plass, og er kanskje det mest effektive for å stoppe solvarme – ettersom de kan blokkere opp til 90 % av solstrålene.

Lyse plissegardiner på hjemmekontor

Alternativer for innvendig solskjerming

Når det gjelder innvendig solskjerming er det også flere alternativer å velge mellom, bl.a.:
Rullegardinerplisségardinerlamellgardiner og persienner.

Alle disse alternativene gjør en solid jobb med å stoppe sollys – men dersom du i tillegg ønsker å stoppe mest mulig solvarme, bør du velge rullegardiner eller persienner. Utover dette bør du la estetikk og hensyn til interiør bidra til å styre valget du tar.

De fleste solskjermingsprodukter kan styres på ulike måter – med forskjellige manuelle eller automatiske, motoriserte løsninger – og de kan kobles opp mot ulike smarthus-systemer.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Utvendige persienner som tåler en støyt! Disse persiennene er tilpasset klimaet vårt i nord, og skjermer for sol, vær og vind hele året. Persiennen er tidløse i design, praktiske i bruk og gir fasaden et løft.
Med innvendige persienner kan du velge å skjerme for solen eller skape stemningsfullt lys. Fås i flere farger og tykkelser basert på interiør, bruk og rom. Du velger selv mellom manuelle og elektriske persienner.
Duette® plisségardin (dobbel plisségardin) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene. Duette® er doble plisségardinger som kommer i mange ulike farger og betjeningsmuligheter. Duette® gardin finnes i ulike modeller slik som transparente og halvtransparente, slik at du kan finne de perfekte gardinene, enten du har store vinduer eller små.

Screens er en god løsning for deg som ønsker effektiv, enkel og energiøkonomisk solskjerming.

Du kan når som helst melde deg av.