Terrasse og levegg – inspirasjon

Finn inspirasjon til å skape det ultimate uterommet med levegg på terrassen! Sommer som vinter kan en levegg beskytte for vær og vind og også lage soner som gjør at du bruker terrassen mer.

En levegg er et godt element du kan bruke for å skape soner og gjøre uterommet enda mer inviterende. Sommer som vinter kan en levegg lage den lune gode kroken som gjør at du også bruker terrassen mer. Hva slags levegg skal du gå for? Her finner du inspirasjonen du trenger for å skape det ultimate uterommet, med levegg.

Når du ser etter inspirasjon til terrasse og levegg

Hva slags levegg du velger er avhengig av behovet du har. Før du setter igang med å lage soner og uterommet du kan glede deg til å være i, tenk igjennom hva du ønsker ut av livet på terrassen. Her er det flere aspekter du bør kalkulere inn når du ser etter inspirasjon.

  1. Du må ta hensyn til hva du forventer av ly fra vær og vind
  2. Trenger du en levegg som skjermer for innsyn – eller utsyn?
  3. Har du noen visuelle ønsker, eller funksjonsønsker du vil ha ut av uterommet ellers?
  4. Hvilke materialer og muligheter har du å jobbe med. Kan du gjøre hva du vil, eller begrenser arkitekturen på huset eller nabolaget deg noe?

 

Inspirasjon til levegg på terrassen med ly for vinden
1. En zip screen kan fungere fint som levegg for vær og vind   |  2. Glass som levegg lar deg beholde utsyn samtidig som du får ly for vind og vær  |   3. Stopp vinden og solen med trebord eller mer organiske pinnevegger. Foto: Unsplash og Markisemannen

Levegg som gir deg ly for vind og vær

Har du behov for at leveggen skal gi deg ly for vind og vær, finnes det flere løsninger som kan gi terrassen det du ønsker deg.

En glass- eller akrylvegg lar deg beholde utsikt men stopper vind og vær helt. Tre eller betong vil også stoppe vind og vær, men du har ikke muligheten for å se igjennom. Til gjengjeld stopper du innsyn i tillegg med tre og betong. Velger du en screen-vegg eller levegg montert fra vegg kan du få både skjerming for innsyn og få litt utsikt samtidig. Og du kan fjerne leveggen om du ikke trenger beskyttelse for vær og vind.

Har du fast tak over terrassen kan en levegg også være fint å lagre utemøblene inntil gjennom vinteren. Legg imidlertid merke til at en uttrekkbar Siro levegg ikke vil kunne stå ute på vinteren. Derimot vil ikke alt for lange sip screens kunne stå nede gjennom hele vinteren – bare pass på at det ikke ligger snø og is inni kassetten før du evt heiser screenen opp eller ned på vinterstid.

 

Inspirasjon til justerbare levegger
1. Stoff og gardiner kan lage en skikkelig fin sydlandsk følelse i uterommet   |  2. & 3. Zipscreens eller Siro levegger kan lett trekkes opp eller inn når du ikke trenger de. Foto: Unsplash og Markisemannen

Fleksibel løsning du kan ta opp og ned etter behov

Kanskje du har ønske om en levegg på terrassen bare av og til? Dersom du har behov for en levegg som kan flyttes og justeres finnes det flere løsninger.

Har du fast tak kan du enten tenke faste skyvedører/skyvevegger på skinne mellom tak og terrassegulv eller bruke en zip screen som er montert i skinner ned fra taket. Sistnevnte kan du også bruke fra en pergola eller markise. Zip screens tåler ganske kraftig vind og vil derfor også kunne brukes høst og vinterstid.

En annen fleksibel løsning er gardiner og seil. Hva med å lage en litt orientalsk look på terrassen med lange gardiner som skaper en levegg? Disse vill du også enkelt kunne skyve til og fra ettersom behovet endrer seg.

 

Inspirasjon terrasse levegg planter og betong
1. Store planter kan fungere som en bugnende levegg inntil eller på terrassen  |   2. Liker du stramt og minimalistisk, da er kanskje betong greia.  |   3. En plantevegg som er montert i plantelommer av stoff kan kombinere den stilrene, stramme følelsen, med følelsen av bugnende natur. Foto: Unsplash

Jeg ønsker meg bare en krok som er skikkelig hyggelig

Om alt du ønsker er hygge, må du jo bare bestemme deg for hva hygge er for deg. Du kan la fantasien få fritt spillerom og velge de fargene og funksjonene du ønsker selv.

Hva med en levegg med planter på terrassen? Her kan du enten velge store planter som levegg – eller små planter plantet i lommer som henger på veggen. Sistnevnte kan gi en stilren feel om du fyller lommene med sukkulenter, men likevel skape en grønn lunge på en ellers clean terrasse.

Eller hva med en romdeler eller levegg laget av stoff og gardiner. Eller kanskje du heller vil gå for den skikkelig stilrene varianten med en betongvegg som definerer uterommet for deg. Trevegger er kanskje en klassiker i Norge, men tenk litt over hvilken stil du vil ha i uterommet. Hva med å bruke bast eller spiler?

Lykke til med planlegging av terrasselivet!

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen med terrassemarkise. Med riktig terrassemarkise blir uteplassen nærmest som et ekstra rom i huset. Den skjermer for sol og regn om dagen og skaper en lun stemning om kvelden.

Screens er en god løsning for deg som ønsker effektiv, enkel og energiøkonomisk solskjerming.

Pergola er ypperlig for deg som ønsker lite vedlikehold, en spennende uteplass og mer privatliv. Denne typen markise er fastmontert i bakken, og er derfor en mer robust form for solskjerming. Du velger selv om du ønsker pergola med tak, vegger eller begge deler.
En levegg skjermer uteplassen din og gjør den lunere. Den er uttrekkbar og kan monteres på veggen eller i taket. Velg mellom en rekke ulike stofftyper, slik at du både kan skjerme for vind, men samtidig se gjennom.

Du kan når som helst melde deg av.