Sitter du på utstilling på uteplassen?

En god uteplass blir som et ekstra rom i huset. Men om terrassen eller balkongen ikke har innsynsskjerming, kan du fort føle at du sitter på utstilling når du slapper av med familie og gode venner.

Mens du får gode tips og inspirasjon om alle sider av uteplassen i vår nylige artikkel om terrasse og levegg, skal vi her se mer på innsynsskjerming.

Innsynsskjerming gir økt trivsel

For mens mange gode grep tar hånd om det praktiske ved en uteplass som at du sitter godt, har nok plass og ikke fryser eller blir solbrent, hjelper ikke det hvis du ikke trives der. Og de aller fleste av oss vil slappe av og trives bedre på en uteplass der vi føler vi får være i fred, selv om det ikke er så langt til nærmeste nabo.

Innsynsskjerming på terrassen

En terrasse som uteplass på bakkeplan utenfor stue eller andre rom kan innsynsskjermes på flere måter. Uansett om du har tak over terrassen eller ikke, kan du skjerme sidene av terrassen med uttrekkbare levegger hvor leveggens kassett festes i husveggen. Det eneste du trenger er et fast punkt, for eksempel terrassegulv/platting hvor festebraketten til leveggen festes.

Har du en overbygd terrasse med enten en pergola eller en veranda i andre etasje, kan du også montere en zip screen som levegg på søylene eller reisverket til disse. Screendukens unike egenskaper vil redusere innsyn samtidig som den lar deg beholde utsikt og slippe gjennom dagslys.

Med en uteplass på bakkeplan kan du også bruke beplantning til å skjerme deler av terrassen, for eksempel framsiden. Dermed har du en fleksibel løsning der du kan åpne sidene når du ønsker, kombinert med for eksempel en hekk som skiller terrassen fra resten av hagen, eller fra naboens plen.

Levegg på en koselig terrasse
Kombiner gjerne levegger fra Markisemannen med beplanting for å redusere innsyn på terrassen.

Innsynsskjerming på balkong og veranda

Uteplasser som «påbygg» til huset i andre etasje eller høyere kalles som regel balkong, veranda eller altan, avhengig av konstruksjon. Bor du i rekkehus eller blokk, har naboen kanskje sin veranda «vegg i vegg» med din, slik at en levegg mellom verandaene er på sin plass. Her vil vi anbefale en tett levegg i markiseduk.

Bor du slik at folk i naborekka eller naboblokka har direkte innsyn rett på din veranda, bør du også vurdere en levegg i front. For å skape en mindre «innestengt» følelse, vil en screen fungere bra her, fordi den kombinerer innsynsskjerming med dagslys og utsikt.

På balkonger og verandaer høyere enn bakkeplan faller muligheten for innsynsskjerming med hekker og annen beplantning bort, men bruk gjerne grønne planter for å skape trivsel om du har plass til det.

Innsynsskjerming på glassveranda

Har du en glassveranda, kan du vurdere både utvendig og innvendig solskjerming for å redusere innsyn:

  • Utvendig solskjerming: Velg en stil som matcher eventuell annen utvendig solskjerming på huset. Både screens og utvendige persienner fungerer bra som innsynsskjerming. Med persienner kan du blokkere innsyn helt ved å stenge lamellene, mens screendukens egenskaper er omtalt tidligere i artikkelen. Husk at en innbygd glassveranda bokstavelig talt vil bli et drivhus i sterk sommersol. Dermed vil effektiv, utvendig solskjerming løse flere behov.
  • Innvendig solskjerming: Der behovet for en effektiv stopper for varm sommersol er mindre, for eksempel på øst- og nordvendte verandaer, vil interiørgardiner være tilstrekkelig som solskjerming være tilstrekkelig. Samtidig løser de utfordringen med innsyn, og de er med på å sette en stil og preg på ellers nakne glassvegger. Her er noen alternativer:
  • Gardiner som lar deg dekke en del av vinduet, mens andre deler er åpent, gir deg muligheten til å kombinere innsynsskjerming med delvis åpent vindu. Dermed kan du kikke på månen eller slippe inn dagslys på ettermiddagen uten å sitte på utstilling (plissegardiner, Duette doble plissegardiner). Spesielt på glassverandaer høyere enn bakkeplan, kan du med en plissegardin med funksjonen Up&Down skjerme nederste del av glassveggene for å hindre innsyn fra bakken.
  • Gardiner som lar deg bestemme hvor mye lys du slipper inn, avhengig av hvordan du vinkler lamellene, vil også redusere innsynet når du stenger lamellene. Her vil antakeligvis persienner passe best i en glassveranda, men om du ønsker å gi verandaen en mer «stue-aktig» stil, får du samme effekt med lamellgardiner.
  • Med rullegardiner får du ganske enkelt en løsning som lar deg skjerme hele vinduet når de trekkes ned.
Zip screen foran stuevinduer i mørk farge
Glassverandaer og vinterhager med store vindusflater trenger både solskjerming og innsynsskjerming. Screens er en god løsning som ivaretar begge behov.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Screens er en god løsning for deg som ønsker effektiv, enkel og energiøkonomisk solskjerming.

Og du! Vi tilbyr nå 40% på screens med motor.
En levegg skjermer uteplassen din og gjør den lunere. Den er uttrekkbar og kan monteres på veggen eller i taket. Velg mellom en rekke ulike stofftyper, slik at du både kan skjerme for vind, men samtidig se gjennom.
Duette® plisségardin (dobbel plisségardin) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene. Duette® er doble plisségardinger som kommer i mange ulike farger og betjeningsmuligheter. Duette® gardin finnes i ulike modeller slik som transparente og halvtransparente, slik at du kan finne de perfekte gardinene, enten du har store vinduer eller små.
Plisségardiner kan tilpasses de fleste hus og vindustyper, noe som skiller dem fra mange andre gardintyper. De tar liten plass og kan betjenes på mange ulike måter – både opp og ned. Velg mellom en lysdempende modell eller lystett variant, og skap akkurat den stemningen du vil ha i rommet!
Rullegardiner er den optimale løsningen for deg som ønsker et mørkt soverom. De finnes med ulike løsninger for betjening, og er derfor svært effektive og praktiske. Vi tilbyr 40% på rullegardiner i hele februar.
Lamellgardiner kan brukes overalt, men er spesielt egnet til store vindusflater, skråvindu og skyvedører. Sett et moderne og tidsriktig preg på kontoret eller i hjemmet med lameller! Vi tilbyr 40% rabatt på lamellgardiner i hele februar.
Med innvendige persienner kan du velge å skjerme for solen eller skape stemningsfullt lys. Fås i flere farger og tykkelser basert på interiør, bruk og rom. Du velger selv mellom manuelle og elektriske persienner.
Utvendige persienner som tåler en støyt! Disse persiennene er tilpasset klimaet vårt i nord, og skjermer for sol, vær og vind hele året. Persiennen er tidløse i design, praktiske i bruk og gir fasaden et løft.

Du kan når som helst melde deg av.