Solskjerming til dører og vinduer

Det hjelper ikke mye å ha solskjerming på vinduene hvis sola skinner rett gjennom verandadøra og inn i stua. Her får du fem tips til solskjerming for verandadør eller terrassedør.

Solskjerming som monteres på veggen kan være vanskelig å kombinere med terrassedører og vinduer som kan åpnes. Men det finnes løsninger i Markisemannens store utvalg av solskjerming:

1. Utvendige persienner på verandadør

Utvendige persienner kan selvsagt også brukes på vippevinduer og andre vinduer som skal åpnes. De fleste utvendige persienner monteres på skinner, og på verandadøra vil da skinnene monteres på døra. Om du har en dør der skinnene kan komme i konflikt med dørhåndtaket, anbefaler vi 50mm utvendige persienner som er vaierstyrt. Se video av persienner med vaier i denne videoen (her på vippevindu)

Utvendige persienner har et robust og tidløst design, og du kan kombinere persienner på verandadøra med tilsvarende stil på husets vinduer.

Vinduer med utvendige persienner.
Utvendige persienner passer bra til både vippevinduer og verandadører. Velg mellom versjoner med skinner eller vaierstyring.

2. Solskjerming til terrassedør med Zip screen

Screens er «utvendige rullegardiner» med en unik, perforert duk som slipper gjennom dagslys, men som samtidig er svært effektiv som solskjerming. Varianten Zip screen har et glidelåsliknende festesystem for duken i skinner på hver side av vinduet, slik at Zip screen blant tåler mye vind og opprettholder en stram og fin duk uansett værforhold.

For terrassedør anbefaler vi modellen Zip 65 med snortrekk og skinner. Skinnene monteres da direkte på verandadør. Samme prinsipp gjelder for vippevinduer, som du kan se i  denne videoen. Sjekk på forhånd at skinnene ikke kommer i konflikt med dørhåndtaket.

Terrassedør og vinduer med matchende screens
Screens på terrassedør og vinduer gir en matchende stil på hele huset.

3. Solskjerming for terrassedør montert på vegg

Ett alternativ for utvendig solskjerming av terrassedører eller verandadører er å montere for eksempel persienner eller screens på veggen over døra. Dette kan fungere for dører som slår innover og for skyvedører. For dører som slår utover bør screens montert over døra utstyres med Protect motorstyring som stopper screenen om noe er i veien, for eksempel en åpen dør.

4. Blir terrassedøra i veien for markisen?

Med en terrassemarkise har du både tak over hodet og god solskjerming til terrasse, terrassedør og stue. På noen hus med lavt tak over terrassen, kan man risikere at en standard terrassemarkise blir umulig å montere over terrassen, fordi døra vil slå borti markisen når den åpnes. Markisemannen fikser dette med skreddersydde braketter i aluminium som tilpasses ditt hus. Disse monteres under gesimsen, deretter monteres selve markisen på brakettene.

Lavt tak med skreddersydde braketter slik at terrassemarkisen kan monteres høyrere opp
Skreddersydde braketter på hus med lavt tak for uteplassen gjør at terrassemarkisen kan monteres høyere opp. Dermed slår ikke verandadøra borti markisen når den åpnes.

5. Innvendig solskjerming til verandadør

Ønsker du å bruke kun innvendig solskjerming på verandadøra, husk at hele gardinen må festes på selve døra, for eksempel kassetten øverst på rullegardinen, eller snorene som holder plisségardinen på plass. Markisemannen har god erfaring med rullegardinmodellen EOS 500 på verandadører, men også våre plisségardiner, Duette ® og innvendige persienner kan monteres rett på døra.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Utvendige persienner som tåler en støyt! Disse persiennene er tilpasset klimaet vårt i nord, og skjermer for sol, vær og vind hele året. Persiennen er tidløse i design, praktiske i bruk og gir fasaden et løft.

Screens er en god løsning for deg som ønsker effektiv, enkel og energiøkonomisk solskjerming.

Og du! Vi tilbyr nå 40% på screens med motor.
Plisségardiner kan tilpasses de fleste hus og vindustyper, noe som skiller dem fra mange andre gardintyper. De tar liten plass og kan betjenes på mange ulike måter – både opp og ned. Velg mellom en lysdempende modell eller lystett variant, og skap akkurat den stemningen du vil ha i rommet!
Rullegardiner er den optimale løsningen for deg som ønsker et mørkt soverom. De finnes med ulike løsninger for betjening, og er derfor svært effektive og praktiske. Vi tilbyr 40% på rullegardiner i hele februar.
Med innvendige persienner kan du velge å skjerme for solen eller skape stemningsfullt lys. Fås i flere farger og tykkelser basert på interiør, bruk og rom. Du velger selv mellom manuelle og elektriske persienner.
Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen med terrassemarkise. Med riktig terrassemarkise blir uteplassen nærmest som et ekstra rom i huset. Den skjermer for sol og regn om dagen og skaper en lun stemning om kvelden.

Du kan når som helst melde deg av.