Statistikken er klar – varmen kommer

Når det snør på Østlandet i mai og enkelte steder har 50-100 cm snø, er ikke overopphetede stuevinduer vår største bekymring. Men statistikken er klar; somrene blir stadig varmere.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Siden årtusenskiftet har samtlige somre, bortsett fra to, vært varmere enn den såkalte «normalen» (gjennomsnittet for årene 1961-1990). Det vil si at rekordsomre som 2018 og 2019 ikke bare var et par «slengere», men en del av en trend. 2019 kan med rette kalles rekordvarm; 13 fylker (før sammenslåingen til større fylker) satte varmerekord den sommeren.

Om sommeren kan det bli svært varmt inne uten solskjerming.

Effektiv solskjerming

Sommervarmen er etterlengtet, men også intens. For å hindre at sola varmer opp sør- og vestvendte rom, er utvendig solskjerming det mest effektive. Markiser, pergola, utvendige persienner og screens er solskjerming som holder varmen ute, ved å stoppe inntil 90 prosent av varmen før den slipper inn gjennom vinduene.

Effektiv solskjerming med screens

 

Solskjerming gjør innetemperaturen mer behagelig.

Våtere somre

Mens sommeren 2018 var svært varm og tørr, var 2019-sommeren et godt eksempel på trenden. Det var ikke bare rekordvarmt i periode, det kom også mye nedbør i andre perioder. Året sett under ett, hadde hele landet nedbør godt over normalen. Men enkelte steder i Finnmark og på Østlandet hadde opp mot dobbelt så mye nedbør som gjennomsnittet 1961-1990.

Det er helt etter boka, ifølge Meteorologisk institutt. Når temperaturen øker, kan nemlig luften holde på mer vann, og da vil det også falle ned mer vann; det regner mer når det først regner.

Lun atmosfære med pergola.

Tørt og lunt ute

Med en terrassemarkise eller pergola kan du nyte sommervarmen ute, skjerme deg for sola når den blir for sterk og sitte tørt om det kommer en regnskur. Et godt tips er å investere i en uttrekkbar levegg eller screen, og terrassevarmer. Slik får du også en utestue du kan bruke, selv på kjølige og vindfulle dager.

Lunt og godt med levegg og markise. For ekstra varme kan du også montere varmelampe.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Ønsker du lite vedlikehold, en spennende uteplass og mer privatliv, kan pergola være tingen for deg.
Med terrassemarkise blir uteplassen nærmest som et ekstra rom i huset. Den skjermer for sol og regn om dagen og skaper en lun stemning om kvelden.

Ønsker du effektiv og enkel solskjerming som i tillegg er energiøkonomisk? Da kan screens være en god løsning for deg.

Du kan når som helst melde deg av.

Få gode råd og få hjemmet du drømmer om. Vi er der gjennom hele prosessen fra A til Å.

Hva venter du på? Kontakt oss i dag – helt uforpliktende.