Løs lysutfordringen med lameller

Våren er her og med det følger mer sol inn vinduene fra tidligere på morgen til senere på kvelden. Mer lys gir energi, men kanskje har du også kjent på litt irritasjon med sol rett i ansiktet når du ikke egentlig ønsker det. En effektiv solskjermingsløsning for problemet er lamellgardiner.

Er du litt på vippen, du kunne egentlig tenke deg gardiner, men de passer ikke helt inn i interiøret. Kanskje kunne du tenke deg noe som gjør det litt lunere og mer taktilt enn åpne vindusflater? Lameller er et stramt alternativ til tradisjonell gardin.

Lyse lameller i stue
Lameller lar seg fint kombinere med en tradisjonell gardin om du ønsker en lett skjerming og i tillegg stoffligheten og lunheten fra en gardin.

Det rene alternativet

En lamellgardin siler lyset og skjermer for innsyn. Det fine med de vertikale lamellene er at du kan vri de så mye du ønsker slik at du kan slippe inn akkurat passe med lys. Lameller er et fint alternativ for å skjerme for solen uten at det tar for mye oppmerksomhet og plass. Samtidig gir det et tilskudd av tekstur og lyddemping i rommet.

Ønsker du en solskjerming som i tillegg blokkerer varme eller har andre kvaliteter kan du lese om alternative solskjermingsløsninger for stuevindu.

Tilpasningsdyktig

Lamellgardin er en meget passende solskjermingsløsning til store vindusflater. Har du for eksempel et skrått vindu er lameller et ypperlig valg som lett lar seg tilpasse. Les mer om hvordan lameller kan tilpasses de fleste vinduer.

Lyse lameller i vindu med variert høyde
Lameller kan tilpasses i høyde og vinkler og gir et rent uttrykk.

Gli inn eller ta rommet?

Ønsker du at lamellene skal gli inn i interiøret er det en tanke å velge en farge som går i ett med vinduskarmen eller i samme fargetone som veggen. Vil du derimot at lamellene skal spille en større rolle i interiøret er det mange alternativer innen farger og teksturer du kan velge. Det finnes helt lystette tekstiler og flere grader av lysfiltrerende tekstilvalg.

En enkel måte å få oversikt over alle muligheter og valg som finnes innen lameller er å gå inn i vår Designspace. Her kan du bla deg gjennom en rekke valg og muligheter.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Lamellgardiner kan brukes overalt, men er spesielt egnet til store vindusflater, skråvindu og skyvedører. Sett et moderne og tidsriktig preg på kontoret eller i hjemmet med lameller!

Du kan når som helst melde deg av.