Markisemannen
Copyright © Markisemannen.no
Plisségardiner – gjerne også kalt trekkspillgardiner – er en elegant og stilren form for solskjerming som passer i alle typer rom. Fordelen med plisségardiner er at de bygger svært lite når de er trukket helt opp, og gir et behagelig, mykt uttrykk når de er sluppet ned eller er plassert midt på vindusflaten. Den snorløse varianten av plisségardiner er ekstra barne- og kjæledyrsikker, og det er mange modeller og ulike funksjonaliteter å velge blant.

I vårt designverktøy kan du enkelt sammenligne ulike typer solskjerming, farger, rom og mer!

Multifunksjonelle plisségardiner

Det geniale med plisségardiner er at du kan velge mellom mange ulike betjeningsmuligheter. En mulighet er betjening med Up & Down, hvor gardinen kan dekke hele eller deler av vinduet, samt åpnes og lukkes fra både topp og bunn. Med andre ord kan du selv velge hvilket område av vinduet som trenger skjerming for ikke å slippe inn direkte sol, og samtidig få inn mye dagslys. Du får selvsagt også godt utsyn, hvis ikke hele vinduet er dekket av plisségardinen. 

Plisségardiner passer nesten alle vindustyper og er spesielt velegnet til takvinduer og vinterhager. Dersom du har ulike typer vinduer i hjemmet ditt, kan du likevel ha samme type innvendig skjerming med plisségardiner på alle.

$$gal$$

Plisségardiner som både skjermer for lys og demper lyd

Du vil raskt oppdage at plisségardiner krever liten plass i vinduskarmene dine, og er lite i veien for andre ting. Har du for eksempel planter som krever mye lys, men ikke direkte sollys, kan du enkelt regulere plisségardinene etter hvor solstrålene treffer. Dekker plisségardinene hele vinduet er de ikke bare lystette, men også lyddempende. Har du mye støy utenfra, kan plisségardiner være med på å gjøre atmosfæren inne roligere og behageligere. 

Plisségardiner er perfekte for å hindre innsyn

I tettbebygde strøk eller der vindu er vendt ut mot vei eller nabo, er plisségardiner et perfekt og populært alternativ. Plisségardiner hindrer innsyn, men kan fortsatt slippe fortsatt lyset inn. 

Ønsker du størst mulig fleksibilitet i forhold til innsyn, bør du velge plisségardin. 

Med plisségardiner har du enda større frihet til å velge et spesifikt område av vinduet du har lyst til å hindre innsyn gjennom. Dra fra toppen og ned, eller dra fra bunnen opp, og plasser plisségardinen der du ønsker skjerming for innsyn.

Uansett hvilken form vinduet ditt har, finnes det alltid en løsning med plisségardiner. De kan tilpasses nesten alle typer vinduers form og størrelse. Velg mellom motorisert plisségardin eller en plisségardin du kan trekke ned på tradisjonelt vis.

Velger du plisségardiner får du en elegant og effektiv løsning

Velg mellom plisségardiner med tett eller transparent vev – eller begge deler. Plisségardiner med snor  – eller med håndtak? Sistnevnte anbefales hvis du har små barn eller kjæledyr. Du kan også velge motorisert bemanning med fjernkontroll eller bryter for våre plisségardiner – perfekt hvis det står store møbler foran vinduet som hindrer tilgang.

Plisségardiner har skarpe og elegante linjer, men uten å gi et ”hardt” uttrykk. De er både tidløse og dekorative og fås i flere farger og mønstre. Plisségardiner kan ofte være prikken over i-en i kombinasjonen av solskjerming og designelement til interiøret. Plisségardiner er i de fleste tilfeller et godt alternativ til klassiske rullegardiner og persienner.

Med plisségardiner til vinduene dine får du:

• God lys- og solskjerming
• Mulighet for skjerming OG mye dagslys inn i rommet samtidig
• Perfekt for fleksibel skjerming av innsyn
• God lyddemping
• Mulighet for skjerming til alle typer vinduer
• Kan fåes med både tett og transparent vev
• Gir deg fortsatt god plass i vinduskarmene
• Leveres med sikker og enkel betjening
• Gir naturlig og mykt dagslys inne
• Opptrer som et designelement som står til resten av interiøret ditt

I tillegg til plisségardiner finnes det også andre utmerkede løsninger. Se våre andre alternativer for innvendig solskjerming; lamellgardinerklassiske rullgardiner eller Zebra rullegardiner og persienner