Velg utvendig persienne etter din bolig

Utvendige persienner finnes i mange ulike utførelser, og det kan være vanskelig å velge. I denne artikkelen får du noen tips til hvordan du kan få en persienne som passer perfekt til din bolig.

Tradisjonelt eller moderne? Designet av din persienne kan ha mye å si for boligens uttrykk.

Utvendige persienner er en solskjermingsløsning som ofte foretrekkes av arkitekter og utbyggere. Dette er fordi de innehar en rekke gode og spesielle egenskaper. Den aller viktigste fordelen er at sollyset blokkeres før det treffer vindusflaten. På den måten kan man blokkere over 90% av varmen i å komme inn i rommet. I tillegg til dette er utvendige persienner enkle å justere, samt at de etterlater et behagelig lys i rommet.

Utvendige persienner kan grovt deles opp etter bredden på lamellene. Vi i Markisemannen fører persienner med lamellbredde på 50 og 80 mm. I denne artikkelen går vi gjennom hvilken av disse typene som er et godt valg for deg og din bolig.

50 mm lameller best for tradisjonelle boliger

Tradisjonelle trehus nyter ofte godt av et litt mer edruelig uttrykk på solskjermingsløsningen. Med våre minste lameller på 50 mm sikrer du at soslkermingen stjeler fokus fra fasaden, og at din bolig beholder sin elegante skjønnhet. Et godt tips kan være å benytte seg av rolige lyse farger på persiennene, og unngå for store kontraster med fargen på fasaden. 

På den annen side oppleves vinduer generelt som mørke fra utsiden og derfor ønsker mange tilsvarende mørke farger på persiennene. Det vil definere vinduet tydeligere på fasaden enn f.eks. en hvit vegg med hvite persienner.

Hvis du har vippevinduer kan det være smart å gå for vår spesialmodell LS50 som følger vinduet når det vippes opp. Du kan lese mer om de forskjellige modellene av 50 mm markise her.

Hvite, utvendige persienner
Matchende farge og smale lameller gjør at disse persienne passer den eneboligen fint. Toppkassen gjør at persiennene får et svært lite fotavtrykk når de er oppe.

80 mm lameller best for moderne boliger

Denne persiennen har en kraftig og solid konstruksjon som passer best for store vindusflater. Den er mye brukt på kontorbygg, men er også svært godt egnet til solskjerming på funkishus og andre boliger med moderne fasader og store vinduer.

På slike boliger kan det være mer aktuelt å dra inn persiennen som et designelement på fasaden, og eksperimentering med utførelsen kan ta resultatet enda et hakk videre. Du kan gå for metallfarger kan gi et uttrykk av det industrielle og fremtidsrettede, eller hva med å bestille persiennen i en sprek kontrastfarge som et naturlig fokuspunkt på bygningsveggen?

Mørke utvendige persienner
En moderne, men koselig utekrok komplementert av flotte persienner.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Utvendige persienner som tåler en støyt! Disse persiennene er tilpasset klimaet vårt i nord, og skjermer for sol, vær og vind hele året. Persiennen er tidløse i design, praktiske i bruk og gir fasaden et løft.
Stadig større andel av våre kunder ønsker automatisert styring av våre produkter, f.eks. fra godstolen eller via engangs-programmering av helautomatiske styringssystemer, og vi ligger derfor i forkant også på dette området.

Du kan når som helst melde deg av.