Solskjerming som passer på badet

Her er noen tips om hva du bør tenke på når du velger hvordan du vil skjerme og dekorere badevinduet. Innsyn og fuktighet er viktige stikkord.

Alle hus er forskjellige, men knapt noen rom er så forskjellige som bad, både i størrelse og form. Men noen ting har de til felles. De færreste har noe behov for at naboen skal se deg når du er på vei inn i dusjen, og de fleste bør tenke på at materialet på interiørgardinen bør tåle fuktighet over tid.

Persienner i varm farge ved badekaret
Persienner praktisk og elegant også i baderommet

Skjerming av innsyn

Både rullegardiner og persienner skjermer bra for innsyn, og begge kan fås i et materiale der du slipper gjennom noe dagslys. Tenk likevel på at når det er lyst på badet og mørkt ute vil også silhuetten av deg kunne være synlig fra utsiden med mindre du velger lystett blackout-materiale.

Hvis du vil kombinere total skjerming for innsyn med muligheten for å slippe inn dagslys på dagtid, er plissegardiner et godt alternativ. Her kan du skjerme for eksempel nederste del av vinduet slik at naboene ikke ser inn, samtidig som du holder øverste del åpen for dagslys og utsyn.

Les også: Gi hjemmet et løft med innvendig solskjerming

Lyse plissegardiner
Med plissegardiner kan du bestemme hvilken del av vinduet som skal være skjermet. Plissegardiner passer også bra i skråvinduer.

Materialer som tåler fuktighet

På et bad med høy luftfuktighet, kan det være greit å tenke på hvilke materialer som egner seg i vinduet.

– De aller fleste av Markisemannens interiørgardiner tåler fuktighet. Men for å være sikker vil du i både designverktøyet på våre nettsider og i kundekatalogen til selgeren se at disse materialene er merket med et symbol med dråper, forteller Egil Aamodt i Markisemannen.

Dråpe-logo
Tåler vannsprut

Aamodt understreker at disse materialene ment for fuktige rom og ikke for å ha «i dusjen».

– Har du et lite bad med dusj nær vinduet eller badekar under vinduet bør du også vurdere de materialene som tåler vannsøl, de er merket med et symbol for håndvask, forklarer Aamodt.

Håndvask-logo
Vaskes for hånd
Baderom med gule plissegardiner
Hvis vinduer og gardiner er utsatt for søl fra dusj og bad bør du vurdere materialer som er merket med symbol for håndvask.

De fleste interiørgardiner kan også monteres med motor og fjernstyring. Les mer om automatikk.

Se utvalget i Designspace

I Markisemannens designverktøy kan du velge hvilke egenskaper interiørgardinene skal ha, alt fra hvor mye lys de slipper gjennom og om de tåler fuktighet til om de er flammehemmende. Etter å ha valgt type rom, type interiørgardin og egenskaper, får du en oversikt.

Trenger du et materiale som tåler fuktighet, har du cirka 150 ulike farger å velge mellom for både rullegardiner, lamellgardiner og Duette doble plissegardiner. Med 57 ulike farger for enkle plissegardiner og 36 varianter av innvendige persienner, bør du finne noe som passer ditt bad.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Duette® plisségardin (dobbel plisségardin) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene. Duette® er doble plisségardinger som kommer i mange ulike farger og betjeningsmuligheter. Duette® gardin finnes i ulike modeller slik som transparente og halvtransparente, slik at du kan finne de perfekte gardinene, enten du har store vinduer eller små.
Med innvendige persienner kan du velge å skjerme for solen eller skape stemningsfullt lys. Fås i flere farger og tykkelser basert på interiør, bruk og rom. Du velger selv mellom manuelle og elektriske persienner.

Du kan når som helst melde deg av.