Solskjerming for stuevinduet

Plages du av sjenerende kveldssol rett i TV-skjermen? Har naboene innsyn rett i sofaen? Eller blir rommet et drivhus når sommersola steker rett i stuevinduet?

Typen solskjerming du bør velge, avhenger av hvilke av disse problemene som beskriver din stue best.

Sola her i nord oppfører seg litt spesielt, sammenlignet med sydligere strøk. Den står ganske lavt på himmelen og steker rett inn i vinduene våre, selv midt på dagen. Med mindre du har midnattsol på sommeren, står den tidlig opp og går sent ned og den henger lavt på horisonten i mange timer morgen og kveld.

 

Grå screens

Sterk sol og varm stue

En koselig stue med store vinduer mot sør eller vest, kan bli fryktelig varm på sommeren. Hvis det viktigste med solskjerming er å redusere varmeeffekten fra sola, bør du vurdere utvendig solskjerming. Felles for disse produktene er at de stopper sola før varmestrålingen slipper inn gjennom vinduet, og reduserer dermed varmeinnslipp med inntil 90 prosent. Samtidig lar disse produktene deg beholde utsyn og utsikt på hver sin måte:

  • Utvendige persienner; vinkle lamellene slik at sola stoppes, men utsikten ned mot gate eller hage beholdes.
  • Screens/utvendige rullegardiner; små hull (perforering) i duken sørger for at du har utsyn, samtidig som screens skjermer for sola og reduserer innsyn gjennom stuevinduet.
  • Markiser; skjermer for sola, men du beholder utsikten. Finnes som alt fra vindusmarkiser til store terassemarkiser.
  • Pergola, i likhet med terassemarkiser; utvider stua med et lunt uterom, med skjerming for sola og fullt utsyn fra stua innenfor.

Her kan du lese mer om hvorfor utvendig solskjerming er viktig for å redusere innetemperaturen i sommersola.

 

Hvite lameller innendørs

Lav kveldssol og gjenskinn i TV

Stuer med vinduer mot vest og nord får kveldssola rett inn gjennom vinduet i flere timer. På denne tiden av døgnet er ikke sola så varm, men den blender like mye og kan skape irriterende gjenskinn i TV’en. Solskjermingsprodukter som hindrer både kveldssol og innsyn fra naboene når vi ønsker det, er:

  • Persienner; lamellene kan vinkles etter hvor mye lys du vil slippe inn.
  • Lamellgardiner; mørke tekstiler hvis du ønsker muligheten for å skjerme stua for alt lys, lysere lameller siler lyset. Kan også vinkles etter hvor mye du vil skjerme for sol eller innsyn.
  • Plisségardiner; de mest fleksible produktene, hvor du kan stenge av for nedre del, midtre del eller øvre del av stuevinduet. Dermed kan du for eksempel hindre innsyn men beholde dagslyset inn i stua, eller skjerme for sola og beholde utsikten.
  • Doble plissegardiner med samme egenskaper som de enkle, men luftlaget mellom de to plisségardinene isolerer stua mot varmeinnslipp om sommeren og mot varmetap gjennom stuevinduene om vinteren.

Husk å vurdere hvordan du vil styre solskjermingsproduktene dine. De aller fleste produkter kan utstyres med alt fra manuell betjening til trådløse fjernkontroller og til og med stemmestyring via Google.

 

Designverkøy

I Markisemannens designverktøy Design Space kan du få se hvordan de ulike produktene, materialene og fargene tar seg ut i en stue. Lagre dine favoritter og ta kontakt med oss for gratis og uforpliktende befaring.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Screens er en god løsning for deg som ønsker effektiv, enkel og energiøkonomisk solskjerming.

Vindusmarkiser gir skjerming for både sollys og innsyn. I tillegg gir det fasaden et helt eget preg, alt etter hvilken type markise du velger.
Utvendige persienner som tåler en støyt! Disse persiennene er tilpasset klimaet vårt i nord, og skjermer for sol, vær og vind hele året. Persiennen er tidløse i design, praktiske i bruk og gir fasaden et løft.

Du kan når som helst melde deg av.