fbpx

Solskjerming for soveromsvinduet

Ønsker du et mørkt soverom også gjennom lyse sommernetter, eller er det viktigste å hindre innsyn fra naboer?
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Sliter du med lav kveldssol som blender deg, eller er soverommet en badstue etter at ettermiddagssola har stekt inn gjennom det vestvendte vinduet i timene før leggetid? Svarene på disse spørsmålene avgjør hvilke solskjermingsprodukter du bør velge til soveromsvinduet.

Vi starter med det «enkleste»; er hovedutfordringen at soverommet er altfor varmt fordi sola steker gjennom vinduet på ettermiddagen, må du få ned innetemperaturen ved hjelp av utvendig solskjerming. Les mer om det her

 

Hvilke produkter gir mørkt soverom?

Hvis varmeinnslippet fra sola ikke er verre enn at innvendig solskjerming, gjør jobben, husk på følgende: Svarte og mørke tekstiler stopper mer lys enn lysere varianter av det samme produktet. I tillegg er det stor forskjell på materialene i de ulike produktene.

  • Plisségardiner vil slippe gjennom en del lys, selv i mørke varianter, mens den doble varianten kan leveres med såkalt «black out» tekstil og sideskinner som gir tilnærmet full mørklegging av rommet
  • Lamellgardiner og innvendige persienner, i henholdsvis tekstil og plast vil med mørke farger slippe inn vesentlig mindre lys.
  • Rullegardiner kan være tilnærmet lystette uansett om de er svarte eller hvite.
  • Utvendige persienner kan også stenges fullstendig, slik at soverommet holdes mørkt. Dette kan være aktuelt hvis du i tillegg sliter med et varmt soverom på grunn av oppvarming fra sola på dagtid.

 

 

Blend av halve vinduet, enten opp eller nede

Hvordan ønsker du at soveromsvinduet skal være når du ikke sover? Rullegardiner og innvendige persienner kan være enten oppe, nede eller dekke øvre del av vinduet. Dermed kan du skjerme for sola, men beholde utsikten. En enkel eller dobbel plissegardin er mer fleksibel, slik at du for eksempel kan la plissegardinen dekke bare nederste del av soveromsvinduet. Dermed kan du hindre innsyn fra naboer, mens du slipper inn lyset.

Les også: Tips for skjerming mot lys, varme og innsyn på soverommet!

 

Stemning på soverommet

Siden plissegardinen ikke er helt lystett, vil særlig de lysere variantene sile lyset og skape en spesiell stemning på soverommet.

Lamellgardiner og innvendige persienner har ikke den samme typen fleksibilitet som plisségardiner, men også her kan du skape spesielle «lyseffekter» ved å vinkle lamellene. I tillegg vil både lameller og persienner i lysere farger, som plisségardiner, sile og slippe inn et dust lys i soverommet.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Lamellgardiner kan brukes over alt og er spesielt egnet til store vindusflater. Lamellene gir både fleksibel og effektiv solskjerming
Utvendige persienner som tåler en støyt! Disse persiennene er tilpasset klimaet vårt i nord, og skjermer for sol, vær og vind hele året. Persiennen er tidløse i design, praktiske i bruk og gir fasaden et løft.
Dobbel plisségardin (Duette) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene.
Er du av dem som må ha det mørkt når du skal sove? Rullegardiner er svært effektive, praktiske og har smarte løsninger for betjening.

Du kan når som helst melde deg av.

Få gode råd og få hjemmet du drømmer om. Vi er der gjennom hele prosessen fra A til Å.

Hva venter du på? Kontakt oss i dag – helt uforpliktende.