Slik reduserer du gjenskinn i skjermen

Vårsola er deilig, men også noe upraktisk når den skinner rett i skjermen til PC eller TV. Slik kan du både hindre gjenskinn og beholde dagslyset.
Gjenskinn i laptop og TV-skjerm kan være et problem både på hjemmekontoret og i stua. Riktig bruk av solskjerming lar deg både stoppe sola og slippe inn dagslys i rommet.

Etter en lang og mørk vinter, setter vi pris på alt dagslys vi kan få. Men både på dagtid på våren og på sommerkvelder står den etterlengtede sola såpass lavt på himmelen at den gjerne skinner rett inn gjennom vinduene, og rett på både datamaskiner og TV-skjermer. Om du ønsker å hindre gjenskinn i skjermen, men samtidig beholde dagslyset inn i rommet, bør du vurdere følgende produkter.

Plisségardiner

Innvendige plisségardiner med funksjonen Up&Down lar deg skjerme den delen av vinduet som du ønsker og la resten slippe inn dagslys. Slik kan du stenge av det området av vinduet hvor sola skinner rett på skjermen.

Materialvalg og farge vil avgjøre hvor mye lys selve gardinen slipper gjennom. Her kan du velge mellom enkle plisségardiner med lyst, transparent stoff til den doble varianten, Duette® som i materialet BlackOut stopper tilnærmet alt lys.

Plissegardiner med funksjonen Up&Down lar deg skjerme den delen av vinduet som du ønsker.

Screens

Screens er en form for solide, utvendige rullegardiner. Duken er vevd med et spesielt sterkt materiale, perforert med små «hull».

Som annen utvendig solskjerming, er screens svært effektive med tanke på å hindre varmestrålingen fra sola i å trenge gjennom vinduene. Screendukens små hull gjør i tillegg at du likevel beholder både dagslys og utsikt.

Ulik størrelse på hullene gir ulik effekt. Jo mindre hull, jo større solskjermingseffekt og jo mindre dagslys slipper duken inn. Motsatt vil større hull slippe inn mer dagslys, men samtidig gi noe mindre effekt på solskjerming.

Se video: Screens kan også monteres på hengslede «vippevinduer»

Utvendige persienner

Med utvendige persienner kan du vinkle lamellene slik du ønsker. Når sola står lavt på himmelen, kan du ved å skråstille lamellene hindre direkte lys og varmestråling fra sola inn i rommet, samtidig som du slipper inn dagslys og bevarer mye av utsikten. Utvendige persienner er som screens svært effektiv solskjerming, da solstrålene stoppes før de trenger gjennom vinduet og inn i rommet.

Utvendige persienner er en populær form for solskjerming hos våre kunder

Markiser

Vindusmarkiser kan vinkles og senkes slik at de stenger for den delen av vinduet som du ønsker. Dermed kan du skjerme for sola, selv om den står temmelig lavt på himmelen, uten at hele vinduet stenges av.

Hos oss kan du få vindusmarkiser skreddersydd til akkurat dine vinduer

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Vindusmarkiser gir skjerming for både sollys og innsyn. I tillegg gir det fasaden et helt eget preg, alt etter hvilken type markise du velger.
Utvendige persienner som tåler en støyt! Disse persiennene er tilpasset klimaet vårt i nord, og skjermer for sol, vær og vind hele året. Persiennen er tidløse i design, praktiske i bruk og gir fasaden et løft.

Screens er en god løsning for deg som ønsker effektiv, enkel og energiøkonomisk solskjerming.

Og du! Vi tilbyr nå 40% på screens med motor.
Plisségardiner kan tilpasses de fleste hus og vindustyper, noe som skiller dem fra mange andre gardintyper. De tar liten plass og kan betjenes på mange ulike måter – både opp og ned. Velg mellom en lysdempende modell eller lystett variant, og skap akkurat den stemningen du vil ha i rommet!
Duette® plisségardin (dobbel plisségardin) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene. Duette® er doble plisségardinger som kommer i mange ulike farger og betjeningsmuligheter. Duette® gardin finnes i ulike modeller slik som transparente og halvtransparente, slik at du kan finne de perfekte gardinene, enten du har store vinduer eller små.

Du kan når som helst melde deg av.