Rullegardiner er ikke hva de engang var

Tiden er over da rullegardiner kom i bare hvitt og strengt tatt passet utseendemessig bare på vaskerommet. Dagens rullegardiner er av eksklusiv kvalitet, og hos Markisemannen kan du velge mellom over 170 forskjellige farger og mønstre i ulike prisklasser.

De siste årene har rullegardiner fått sin renessanse med stoff, toppkassett og betjeningssystemer av topp kvalitet. Rullegardiner kommer med egenskaper som passer alt fra stue og soverom til bad og vaskerom. Derfor bør du ikke bare tenke på utseende, men også hva slags funksjon du er ute etter når du skal velge interiørgardiner.

Vurder rullegardiner hvis du

  • vil ha et tilnærmet mørklagt vindu, for eksempel på soverommet
  • ønsker å skjerme fullstendig for sol og innsyn
  • ønsker en interiørgardin som tåler fuktighet og søl, som på badet eller over oppvaskbenken
  • foretrekker en interiørgardin med enkel og solid konstruksjon, og som er grei å rengjøre

Rullegardiner på soverommet

Mange ønsker å ha det mørkt på soverommet, og spesielt for barn viser forskning at et mørkt soverom er viktig for søvnkvaliteten. En rullegardin i Blackout-materiale vil være lystett uansett om den er lys eller mørk. Med en skreddersydd rullegardin etter mål på soveromsvinduet ditt vil også glipen av lysinnslipp mellom gardin og vinduskarm reduseres til et minimum.

Rødt soverom med røde rullegardiner
Rullegardiner matcher fargene på ditt soverom og kan være lystette eller transparante, etter hva du foretrekker.

Rullegardiner på stua

Utseendet på interiørgardiner er viktig i alle rom, men kanskje spesielt i stua. Bildene under taler for seg; rullegardiner er ikke hva de en gang var, og med over 170 ulike farger og mønstre vil de aller fleste finne en gardin som matcher møbler og vegger. Husk at rullegardiner i lysfiltrerende eller transparent materiale kan gi deg akkurat den graden av lysinnslipp og utsyn som du ønsker. De fleste varianter vil uansett bidra til å redusere innsyn fra naboer og andre betraktelig.

Bad og vaskerom

I Markisemannens designverktøy kan du se hvordan de ulike mønstrene vil ta seg ut på for eksempel et bad, og du kan også velge egenskaper som fuktbestandig eller vaskbar.

Nesten alle våre rullegardiner (151 av 174) tåler fukt. Hvis du trenger en gardin som tåler direkte vannsøl, velger du en av de 124 som er vaskbar. Her kan du lese mer om solskjerming på badet.

Mørk rullegardin på baderommet

Kjøkken

Luftfuktighet er kanskje ikke noe stort problem på de fleste kjøkken, men har du vinduet nær eller over oppvaskbenken, kan det være smart å velge en rullegardin som tåler vannsøl.

Brune rullegardiner på kjøkkenet

Brannsikre gardiner

Er du opptatt av brannsikkerhet, for eksempel på kjøkken eller barnerom, kan du velge en gardin som i vår tyskspråklige designverktøy er «scwher entflammbar». I utvalget blant gardinene som er bedre sikret mot brannfare har du 45 ulike farger og mønstre.

Motorisering eller manuell kontroll

Markisemannens rullegardiner kan leveres med alt fra snortrekk til appstyring på mobilen. Les mer om kontrollmuligheter.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Rullegardiner er den optimale løsningen for deg som ønsker et mørkt soverom. De finnes med ulike løsninger for betjening, og er derfor svært effektive og praktiske.
Stadig større andel av våre kunder ønsker automatisert styring av våre produkter, f.eks. fra godstolen eller via engangs-programmering av helautomatiske styringssystemer, og vi ligger derfor i forkant også på dette området.

Du kan når som helst melde deg av.