«Ny» og sikker garasje med Mora

Med en Mora garasjeport gir du ikke bare garasjen en ansiktsløftning, du sikrer også verdiene du lagrer der. Ved innbrudd vil en låst garasjeport faktisk være betingelsen for at forsikringen dekker tapet ditt.

I skrivende stund er våren på vei i store deler av landet. Det betyr at langrennsski, alpinski og vinterdekk skal stues vekk, mens sykler, sommerdekk og verktøy til sommerens oppussingsprosjekter finnes fram. Hva har alt dette utstyret til felles? Jo, de fleste lagrer det i garasjen.

Garasjeinnbrudd doblet på få år

I 2019 ble det anmeldt nesten 6800 innbrudd og tyverier fra garasjer, boder og hager, ifølge Statistisk sentralbyrå. Det er en dobling på fem år; i 2013 og 2014 var tallet cirka 3400. På samme tid har antall innbrudd i boliger blitt kraftig redusert. For mens de fleste sikrer boligen godt, står mange garasjer ofte ulåst. Garasjeporter av eldre årgang lar seg kanskje ikke låse i det hele tatt.

Garasje med åpen port

Forsikringsselskapene krever at garasjen er låst

Er du uheldig og får besøk i garasjen, vil innboforsikringen som regel dekke dette. Men det krever at du har låst garasjen eller boden.

Garasje med hvit port

Flott garasje og en enklere hverdag

Med en ny garasjeport sikrer du ikke bare dine verdier, du gir også både garasjen og hele eiendommen en ansiktsløftning. I tillegg gjør du hverdagen enklere for deg selv, fordi det er enklere for både voksne og barn å sette inn sykler og sikre utstyr når garasjen er enkel å åpne, lukke og låse.

Mora garasjeporter kan leveres med:

  • Enklere åpning og lukking med motor og fjernkontroll eller enkel kodeboks ved porten. Nøkkelfri garasje med automatisk låsing når porten er kjørt ned.
  • Isolert garasjeport. Har du også isolert garasje, betyr det bedre forhold for utstyr som ikke liker kulde, som batterier på elsykler.
  • Frostsikker bunnlist som gjør at garasjeporten ikke fryser fast i bakken.

To grå garasjeporter til dobbeltgarasje

Slik unngår du at tyvene prøver seg på din garasje

  • Lås garasjen din. Da er sannsynligheten større for at tyven gir opp, spesielt om han eller hun ikke vet om garasjen faktisk inneholder verdier.
  • Sjekk derfor at dyrt utstyr ikke er synlig fra eventuelle vinduer i garasjen.
  • Sørg for at garasjen ikke er gjemt bak for eksempel en høy hekk. Jo mer synlig en garasjeport er fra gata og naboer, jo mer synlig vil et innbruddsforsøk være.
  • Velg en løsning som gjør at du faktisk holder garasjen låst. Er det mange – både store og små – som bruker garasjen, vil en motorisert port som låses automatisk gjøre det enklere å holde garasjen låst.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Med en fartstid på 30 år er Mora garasjeporter en av Østlandets ledende leverandører av vedlikeholdsfrie, isolerte garasjeporter tilpasset nordisk klima.
Stadig større andel av våre kunder ønsker automatisert styring av våre produkter, f.eks. fra godstolen eller via engangs-programmering av helautomatiske styringssystemer, og vi ligger derfor i forkant også på dette området.

Du kan når som helst melde deg av.