fbpx

Markiser, screens og plissegardiner mest populært i 2020

Selv om norske huseiere investerer mest i markiser og screens, tar enkle og doble plissegardiner innpå år for år. – Felles for alle disse produktene er at de dekker flere funksjoner som kundene ønsker, forklarer Egil Aamodt i Markisemannen.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Stadig flere nordmenn investerer i solskjerming og interiørgardiner, viser trenden fra de siste årene.

– Vi har nylig hatt et par varme, solrike somre hvor mange har sett verdien av å skjerme både vinduer og uteplass for den steikende sommersola. Deretter har de fleste av oss i år vært mer hjemme enn vanlig på grunn av koronaen. Da føler man nok mer på behovet for å fornye hjemme, og interiørgardiner er en rimelig og effektiv måte å «pusse opp» på, sier Egil Aamodt.

Plissegardiner gir et klassisk og stilig preg i alle typer rom.

Interiørgardiner: Plissegardiner og Duette

Enkle og doble plissegardiner er bestselgerne blant interiørgardiner hos Markisemannen.

– Plissegardinene er elegante, og utvalget i farger, mønstre og materialer er stort. I tillegg er plissegardinene utrolig fleksible, forklarer Aamodt.

  • Plissegardiner kan trekkes opp og ned, og de kan skyves sammen. Dermed kan du skjerme den delen av vinduet du ønsker. Du kan f.eks. skjerme nederste del for innsyn, mens du med øverste halvdel av vinduet åpen både kan se ut og slippe inn dagslys.
  • Gardinene kan brukes både i skråvinduer og takvinduer.
  • Som Duette (doble plissegardiner) har plissegardiner også unike isolerende egenskaper som isolerer mot kalde vinduer om vinteren. I tillegg kan de nesten halvere varmeinnslippet fra sola, suverent best av interiørgardinene.
  • Duette kan leveres i black out-materiale som gir tilnærmet mørklagt vindu på for eksempel soverommet.

Les mer: Stopp innsynet, men ikke utsikten 

Plissegardiner passer i de fleste typer vinduer, f.eks. takvinduer.

Utvendig solskjerming: Markiser og screens

Ønsker du å skjerme deg mest mulig effektivt mot den varme sommersola, er utvendig solskjerming ditt valg. Markiser er klassikeren og finnes som alt fra klassiske vindusmarkiser til terrassemarkiser som også fungerer som tak på uteplassen. 

Hvorfor ikke kombinere markiser som også gir skjerming for uteplassen, med screens i andre etasje?

– Screens er utvendige rullegardiner med et festesystem som gjør at de tåler mye vind. De gir et moderne utseende og tar liten plass, sier Egil Aamodt. 

Screens fjerner praktisk talt det det aller meste av solas varmeinslipp gjennom vinduet ved hjelp av en perforert duk. 

– Det mest geniale med screens er de små hullene. De er små nok til at de reduserer både innsyn og effekten av sola, samtidig som de er store nok til at du beholder både dagslys inn og kan se ut, forklarer Aamodt. 

Screens reduserer varmeinnslippet fra sola, men du beholder på dagslys og utsyn.

Tenk både utseende og funksjon

Når du skal investere i solskjerming eller interiørgardiner, anbefaler Aamodt at du tenker gjennom hvilke behov du har gjennom året. 

– Forskjellen på å ha stuevinduer som vender mot sørvest sammenliknet med nordvest kan være stor. Får du ettermiddagssola rett inn i store vinduer på sommeren, bør du vurdere utvendig solskjerming som markiser eller screens. Andre sjeneres av kvelds– eller morgensola, eller ønsker å skjerme for innsyn. Da er stilige interiørgardiner som plisse eller Duette et godt valg, foreslår Egil Aamodt i Markisemannen. 

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Ønsker du effektiv og enkel solskjerming som i tillegg er energiøkonomisk? Da kan screens være en god løsning for deg.

Med terrassemarkise blir uteplassen nærmest som et ekstra rom i huset. Den skjermer for sol og regn om dagen og skaper en lun stemning om kvelden.
Det unike med plisségardiner er at de kan tilpasses de fleste vindusformer. Plisségardiner tar liten plass og kan betjenes på veldig mange måter.

Du kan når som helst melde deg av.

Få gode råd og få hjemmet du drømmer om. Vi er der gjennom hele prosessen fra A til Å.

Hva venter du på? Kontakt oss i dag – helt uforpliktende.