Markise for mer terrasseliv

En markise kan være så mye mer enn bare å skjerme mot sola og skape en skyggeplass i sommervarmen. En markise er med på å skape et fristende sted å sitte ute selv om været ikke alltid er sol fra skyfri himmel.

Når det er snakk om behov for markise er det jo helst for å skjerme mot sola og skape en skyggeplass i sommervarmen. Men en markise kan være så mye mer enn det. En markise gir en lunere uteplass når temperaturene synker, om det blåser litt og sola ikke skinner. Under markisen vil det fortsatt være fristende å sitte ute. Les også saken fra småkald vårkveld til kos på uteplassen

Det er ikke hver dag solen skinner fra skyfri himmel, men en markise kan gjøre at det allikevel er fristende å sitte ute.

Og om det skulle komme et uventet regnskyll kan en markise holde puter og møbler på uteplassen tørr. Om regnet skulle komme og markisen blir våt er det viktig å huske på er at du lar duken tørke helt før du ruller den inn. Dersom en våt duk er innrullet i mer enn en ukes tid vil den, som annet organisk stoff, kunne få fuktskader som forkorter dukens levetid.

Tåle regn

Det finnes flere hundre dukmønstre i acryl med høye krav til holdbarhet og funksjon, og dukene er spesielt utviklet for å tåle det nordiske klima. De er i 100% gjennomfarget akryl. UV-beskyttelsen avhenger av farge. En fin huskeregel er at jo mørkere fargen er jo høyere er UV-beskyttelsen. Vil du vite mer les om er det varmest under lys eller mørk duk? I tillegg til vanlige høykvalitets-duker finnes det selvrensende duker og allværsduker.

Markise-dukene er smuss- og vannavvisende.

Selvrensende duker:

  • svært smuss- og vannavvisende, opptil 50 % bedre smussavvisning enn en vanlig duk
  • bedre fargebestandighet
  • betydelig mindre vanngjennomtrengning
  • markisen beholder fasongen og et stramt utseende lenger
  • inntil 40% bedre rivestyrke, er tettere enn en vanlig duk

Allværsduker:

  • spesielt godt egnet for næringsdrivende, på områder som f.eks. uterestauranter, utendørs boder og salgsområder
  • ekstra tykke og bedre fargebestandighet – gjennom et belegg som gjør at de er ekstremt holdbare mot UV-bestråling
  • tåler en vannsøyle på hele 800 mm
  • 12 ulike farger og mønstre

 

Markisen har støttebein som er festet i rekkverket for at markisen er mer stabil og tåler mer vind når den er helt kjørt ut.

Tåle vind

Bruksmønsteret til en markise har endret seg gjennom årene. Mange lar den stå ute hele sommersesongen for beskyttelse av uteplassen og som et tak for utestuen. For at markisen skal bli enda mer stabil kan det monteres vindsikringsstag som hindrer markisen i å vippe ved lett vind. Dette er støttebein som vippes ned ytterst på markisen og bidrar til en stødigere markise som tåler mer vind. Slik kan du nyte terrasselivet gjennom en vanlig norsk sommer som gjerne byr på litt forskjellig vær.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen med terrassemarkise. Med riktig terrassemarkise blir uteplassen nærmest som et ekstra rom i huset. Den skjermer for sol og regn om dagen og skaper en lun stemning om kvelden.
Blant våre markiser har vi et godt utvalg markiseduker. Her finner man noe for enhver smak.

Du kan når som helst melde deg av.