Lag deg en skygge for helsas skyld

Å ha mulighet til å skjerme deg mot sola på de varmeste dagene har ikke bare med komfort å gjøre, det er også viktig for helsa di.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Det å tåle sommervarmen handler egentlig om væskebalanse; du må klare å drikke like mye som kroppen mister av væske. Og når varmen kommer, mister du ekstra mye væske gjennom fordamping fra munnen og svetting gjennom huden.

Når kroppen får underskudd på væske, prioriterer den blodet, fordi blodet må ha nok væske til at det kan pumpe oksygen rundt i kroppen. Cellene må avgi væske til blodet, og selv om hjernecellene spares i første omgang, blir også de etter vært nødt til å bli med i dugnaden. Det er da du får vondt i hodet, noe som er tegn på at du allerede er dehydrert.

Oppsøk skygge

Voksne, friske personer tåler stort sett norske sommertemperaturer greit. Det eneste du trenger å gjøre er å drikke når du er tørst og oppsøke skygge når det blir for varmt.  Barn, eldre og kronisk syke kan ha større problemer med å holde væskebalansen. Da blir det enda viktigere å ikke utsette seg for den varmeste sola.

Tak over terrassen

Med en terrassemarkise eller en pergola har du et tak over uteplassen som ikke bare skjermer deg mot sola når du sitter ute, det er også effektiv solskjerming for vinduene under «taket».

Screens som fleksibel vegg

Screens som levegg på siden av eller i front av en pergola er både effektiv solskjerming og vindskjerming. Den perforerte screensduken gjør at du beholder utsikten, samtidig som den skjermer for sola. Og om sola ikke står rett på den siden av uteplassen, kan du heller åpne veggen for å slippe til den svale trekken som er så kjærkommen på en varm sommerdag.

Nyt sommeren – med måte

Den norske sommeren kan være varm, men ikke så varm at heteslag er noe stort problem. Det er fordi det som regel er levelig i skyggen, selv på de aller varmeste dagene. Med god solskjerming kan du nyte den skyggen ute i stedet for å måtte søke tilflukt i kjelleren.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Ønsker du lite vedlikehold, en spennende uteplass og mer privatliv, kan pergola være tingen for deg.
Få en lun uteplass med tak- eller veggmontert levegg. Velgemellom en rekke ulike stofftyper slik at du både kan skjerme for vind, men samtidig se gjennom.

Ønsker du effektiv og enkel solskjerming som i tillegg er energiøkonomisk? Da kan screens være en god løsning for deg.

Med terrassemarkise blir uteplassen nærmest som et ekstra rom i huset. Den skjermer for sol og regn om dagen og skaper en lun stemning om kvelden.

Du kan når som helst melde deg av.

Få gode råd og få hjemmet du drømmer om. Vi er der gjennom hele prosessen fra A til Å.

Hva venter du på? Kontakt oss i dag – helt uforpliktende.