Interiørtrendene for 2022

Du kan egentlig slutte å lese nå – for trenden for 2022 er nemlig å ikke følge trenden! Men hvordan gjør du det og samtidig sikrer deg et hjem du trives i?

Hvordan få en stil jeg blir fornøyd med?

Vi har laget en liste med sju tips som kan gi deg inspirasjon til hjemmet DU blir fornøyd med.
Husk: dette er ikke en fasit – bare tips som kan hjelpe deg på veien!

 

  1. Let i kjeller og på loft hos foreldre og besteforeldre. Ting som generasjonen før deg har lagt bort, kan kanskje fungere som en interiørskatt hos deg? Ta med deg de tingene du synes er kule – eller de tingene du har spesielt gode minner fra. I tillegg til å være et miljøriktig valg vil arvegodset bringe både historie og kanskje litt følelsen av tilhørighet til hjemmet ditt.
  2. Synes du det er vanskelig å bestemme deg for stil i huset? Ønsker du å ha en gjennomført stil, kan det for eksempel være en idé å basere interiørvalgene dine på tidsepoken huset eller leiligheten din ble bygget. Er huset ditt for eksempel fra 80-tallet? Let på Finn etter møbler og interiørgjenstander som stammer fra tidsepoken. Og kanskje du har noen skatter på loftet fra denne tiden?
  3. Ikke skaff ting, bare for å skaffe ting. Pass på at tingene du omgir deg med har en bruksverdi og gir deg litt «god-følelse»!
  4. I stedet for å skaffe nytt – reparer det gamle! Visste du f.eks at du kan bytte både deler og duker på solskjermingen din både inne og ute?
  5. Innred etter farger! Er du glad i farger – innred huset ditt etter farger. Hva med et kjøkken med overvekt av deilige grønntoner? Eller en rustrød stue? Et tips for at interiøret skal virke balansert – pass på at du har noen kontrast-elementer i rommet. På det grønne kjøkkenet kan det f.eks være fint med hyller eller skjærebrett i gyllent treverk.
  6. I stedet for å kaste møbler og ting, mal om! Spraylakkering er en enkel måte å oppdatere både møbler og annet interiør på.
  7. Når du innreder – ikke plasser en og en ting rundt i rommet. Tenk at tingene dine skal høre litt sammen i grupper. Lag små «gruppeopplevelser» rundt i huset, så skaper du miljøer og rom i rommene. Dette vil gjøre hjemmet ditt mer interessant å være i.

 

En gammel kaffemaskin kan lett oppgraderes med et lag spraymaling. Gå på skattejakt etter gamle møbler og ting i kjeller og loft.

Lek deg gjerne i Designspace for å finne den løsningen og fargen som passer hos deg når det gjelder utvendig og innvendig solskjerming og interiørgardiner.

Tendenser forsterket av pandemien

Allerede før pandemien begynte trenden med gjenbruk og brukshåndverk å vise seg. Vi begynte å se tilbake til historien for å finne røttene våre. Mer jordaktige toner kom først inn i trendbildet og da pandemien slo til ble det plutselig en greie å se tilbake på farge- og interiørvalgene vi gjorde før. Vi tenker at pandemien forsterket ønsket om å føle seg knyttet til historien og tradisjonen i hjemmet. Plutselig børster vi støv av arvegods og gammelt, godt håndverk settes større pris på. Gjenbruksbølgen har skylt innover kontinentet og er nok her for å bli.

La deg inspirere til å dyrke egen stil – interiørbladene er fulle av personlige interiør.

Bærekraftig og egen stil

Det har vært mye fokus på overforbruk, miljø og en verden som ligger an til å gå til grunne om vi ikke gjør noe. I høst ropte også FNs klimarapport høyt om hvor mye det hastet å gjøre noe om vi vil at barna våre skal ha en verden det går an å leve i. Ved å skape et hjem med gjenbruksmøbler er du med og redder verden litt du også!

Les også om bærekraftig solskjerming  her

Hvordan vi ser på hjem og interiør har, heldigvis, også latt seg farge av klima-fokuset. Vi skal kjøpe ting som holder lenge – og kanskje aller helst gi gamle ting et nytt liv. Dette fremelsker jo også den egne, unike stilen. Finn frem termosen du fikk fra besteforeldrene, eller innred med det gamle kjøkkenbordet som sto på hytta før! Ved å gjenbruke ting og gi dem nytt liv, hjelper vi verden et skritt fremover – og har samtidig frihet til å skape omgivelser som gir oss litt mer både varige og historiske verdier enn et nyinnkjøpt trendmøbel ville gjort.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Plisségardiner kan tilpasses de fleste hus og vindustyper, noe som skiller dem fra mange andre gardintyper. De tar liten plass og kan betjenes på mange ulike måter – både opp og ned. Velg mellom en lysdempende modell eller lystett variant, og skap akkurat den stemningen du vil ha i rommet!
Rullegardiner er den optimale løsningen for deg som ønsker et mørkt soverom. De finnes med ulike løsninger for betjening, og er derfor svært effektive og praktiske.
Lamellgardiner kan brukes overalt, men er spesielt egnet til store vindusflater, skråvindu og skyvedører. Sett et moderne og tidsriktig preg på kontoret eller i hjemmet med lameller!
Med innvendige persienner kan du velge å skjerme for solen eller skape stemningsfullt lys. Fås i flere farger og tykkelser basert på interiør, bruk og rom. Du velger selv mellom manuelle og elektriske persienner.

Du kan når som helst melde deg av.