Gardin eller ikke gardin?

Sliter du også mellom ønske om å skjerme for sol og innsyn, men vil ikke ha gardiner? Vårsola er nydelig ute, men inn i stua kan den også være til bryderi.

Kjenner du sola varmer? Det nærmer seg vår! Vi trekker ut for å få litt etterlengtet D-vitamin. Det er deilig å kjenne solstrålene varme vinterblek hud og kanskje gi oss en fregne eller to.

Det er deilig å kjenne vårsola varmer i ansiktet.

Vårsola – ikke bare en glede

Ikke alle dager er vi klar for det friske utelivet. Noen dager frister det mest å synke ned i sofaen og se favorittserien på Netflix selv om sola skinner ute. Men da kjenner man det, den lave vårsolas irriterende skinn på TV-skjermen. Det rigges til med tepper eller laken som stiftes på toppen av vinduskarmen for å holde de sjenerende solstrålene ute. Dette er jo hverken vakkert eller en permanent løsning. Men hva gjør man når man ikke vil ha trendy velurgardiner eller andre gardiner for den sakens skyld. Det er jo ikke alle interiør som kler gardiner. Noen syns de tar for mye oppmerksomhet. Det blir bare for massivt og feil – det passer rett og slett ikke inn.

Ikke alle interiør kler dominerende gardiner, men samtidig er det et ønske om skjerming.Det kan til tider bli mye sol inn.

Skjerming uten gardin – hvordan?

Hvordan skal man løse problemet? Hvordan skape solavskjerming uten en for dominerende gardinløsning? Jeg vil slå et slag for plisségardiner. Dette er løsningen for deg som ønsker en fleksibel skjerming. Disse kan som kjent dras nedenfra og opp, ovenfra og ned eller plasseres midt på – og dekke så mye av vinduet som du ønsker. Den trekkspillbrettede «duken» tilfører rommet tekstur og en stofflighet som på den måten har en lyddempende effekt. Det er jo bonus for å skape et hyggelig rom med god atmosfære.

Plisségardinen stjeler ikke utsikt når den er trukket sammen i topp elle bunn i vinduet og ikke er i bruk. Dette er jo en vinn-vinn-situasjon for oss som ikke ønsker dominerende gardinløsninger, men samtidig ønsker noe som gjør det litt lunere og ikke minst en funksjon for å hindre innsyn og sjenerende solstråler.

Sjekk også ut doble plisségardiner her. Disse gir i tillegg en isolerende effekt. Her snakker vi gavepakke!

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Plisségardiner kan tilpasses de fleste hus og vindustyper, noe som skiller dem fra mange andre gardintyper. De tar liten plass og kan betjenes på mange ulike måter – både opp og ned. Velg mellom en lysdempende modell eller lystett variant, og skap akkurat den stemningen du vil ha i rommet!
Duette® plisségardin (dobbel plisségardin) er det optimale valget dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og varmetap gjennom vinduene. Duette® er doble plisségardinger som kommer i mange ulike farger og betjeningsmuligheter. Duette® gardin finnes i ulike modeller slik som transparente og halvtransparente, slik at du kan finne de perfekte gardinene, enten du har store vinduer eller små.

Du kan når som helst melde deg av.