Fra småkald vårkveld til kos på uteplassen

Denne artikkelen blir skrevet en sen ettermiddag første uka i mai, på husets veranda. 14 grader i skyggen, sola skinner, men vinden tar mer varme enn sola gir – ute i hagen. Takket være leveggene og terrassetaket har vi det imidlertid lunt og koselig. Til kvelden kan vi skru på terrassevarmeren også.

«Det er fint være ute å være inne i» sier noen om typen vær når sola skinner, men både vinden og temperaturen gjør at det er best å beundre finværet fra innsiden av vinduet. Men med et par gode grep, kan du få det lunt og godt på uteplassen, også på småkjølige vær- eller høstkvelder.

Terrassemarkise med frontkappe og screen på et moderne hus.
Terrassemarkise FA40 med frontkappe

Prisgunstig «utestue» med terrassemarkise

En terrassemarkise som tak og uttrekkbare levegger på begge sider gjør om uteplassen fra trekkfull og værutsatt til lun og intim. Terrassemarkiser får du fra prisgunstige til eksklusive modeller. Et eksempel på en prisgunstig terrassemarkise er modellen FA40 som også gir deg muligheten for tilvalg:

  • Senkekappe for ekstra solskjerming i front
  • Støttestag som bidrar til en stødigere markise som tåler mer vind

La terrassen forvandles fra uteplass til utestue med en eller flere levegger. En veggmontert levegg kan utstyres med en tett markiseduk eller en transparent screenduk. Med screendukens egenskaper får du både skjermet for sollys og vind, samtidig som du beholder utsikten. I tillegg reduserer screenduken innsyn fra naboer og forbipasserende. 

Pergola over flott terrasse.
Med pergola får du et solid terrassetak, som i tillegg tåler masse vind.

Solid og eksklusiv konstruksjon med pergola

Pergola er en solid konstruksjon med terrassetak som hviler på bein fundamentert i grunnen. Dermed får du det mest solide terrassetaket du kan tenke deg, som også tåler mye vind. Den solide konstruksjonen gjør at pergola kan dekke store arealer, og den kan også være frittstående som en «paviljong».

Taket på pergola er en ramme som dekkes av lameller eller markiseduk. Markiseduken kan utstyres med et unikt strammesystem som bidrar til at pergola med markiseduk tåler mye vind. I tillegg får du en fleksibel løsning der markiseduken kan trekkes helt inn når du ønsker å nyte finværet under åpen himmel.

Les mer: Bygg en utestue med pergola

Terrassevarmer

Når kvelden kommer og temperaturen synker, er det ikke sikkert en levegg er nok for å holde varmen. Men med en terrassevarmer kan du skape sydenkos både vår, sommer og høst. Markisemannens Burda Term terrassevarmere dekker et område i nesten seks meters bredde, tre meter ut fra veggen.

Lun utestue, men også effektiv solskjerming

Både pergola og terrassemarkise er ikke bare gode utgangspunkter for en lun uteplass på kjølige kvelder, de er også blant markedets mest effektive solskjerming. Med terrassetaket på plass – enten i form av markiseduk eller lameller – skjermer du både uteplassen mot den mest intense sommersola, og du holder innetemperaturen nede.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Når du investerer i en varmelampe har du mulighet til å være ute litt lenger. En terrassevarmer holder uteplassen varm tidlig på våren og sent på høsten. Dermed får du utnyttet mange flere koselige stunder!
En levegg skjermer uteplassen din og gjør den lunere. Den er uttrekkbar og kan monteres på veggen eller i taket. Velg mellom en rekke ulike stofftyper, slik at du både kan skjerme for vind, men samtidig se gjennom.
Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen med terrassemarkise. Med riktig terrassemarkise blir uteplassen nærmest som et ekstra rom i huset. Den skjermer for sol og regn om dagen og skaper en lun stemning om kvelden.
Pergola er ypperlig for deg som ønsker lite vedlikehold, en spennende uteplass og mer privatliv. Denne typen markise er fastmontert i bakken, og er derfor en mer robust form for solskjerming. Du velger selv om du ønsker pergola med tak, vegger eller begge deler.
Med frittstående markise kan du velge hvor i hagen du vil ha solskjerming eller tak over hodet fra år til år.

Du kan når som helst melde deg av.