Bygg en utestue med pergola!

Mange går nok rundt med en liten drøm i magen om en utestue. En liten oase hvor man kan koble av i lune og koselige omgivelser – innendørs, med en følelse av å være ute i hagen og i det fri. I denne artikkelen går vi gjennom noen tips for hvordan du ved hjelp av en pergola kan bygge en koselig utestue for hele familien.

Pergola er en type solskjerming som stammer fra Italia, og i sin opprinnelige form er flere tusen år gammel! Dette er en type markise som har føringsprofiler med fastmonterte ben i bakken. Denne konstruksjonen er svært stabil og gjør at den tåler mer vind enn en tradisjonell markise. Pergolaen kan monteres som en forlengelse av husveggen, eller frittstående.

Skjerm for vinden med sidevegger

Nå som du har fått tak over hodet er neste steg å gjøre noe med trekken. I Norge er det ikke mange kvelder i året der det er så varmt at det er behagelig å sitte ute i vinden, så det å skjerme for vindkastene er en nødvendighet. Den beste måten å gjøre dette er å montere sidevegger på pergolaen. Sideveggene skjermer ikke bare for trekk og vind, men gir også behagelig skygge når du ønsker det. Og har du behov for å trekke deg litt tilbake, fungerer sideveggene fint mot innsyn også. Les mer om skjerming av innsyn her.

Lys levegg

Hold varmen med terrassevarmer

En god terrassevarmer kan være gull verdt, og kan utgjøre forskjellen på om det blir ute- eller innekveld. Den deilige og effektive varmen fra våre terrassevarmere kan gi din familie og dine gjester mulighet for mange koselige utendørsstunder tidlig på våren eller langt utover høsten. Markisemannen fører to modeller; en som er enkel og god, samt en som er mer avansert, vanntett og kan kontrolleres fra mobilen.

Takmarkise med varmelampe montert under

Gjør det trivelig

Avslutningsvis er det moroa som gjenstår til slutt. Uteplassen er ikke ferdig før den er fylt med det som skaper utekos for deg og dine! Dra ut favorittutemøblene, plant noen blomsterkasser og la slyngplanter klatre oppover pergolaens ben. Lyslenker fås kjøpt for en billig penge og kan definitivt være med på å gjøre uteplassen både lysere og triveligere. Og når det begynner å bli litt kjøligere, kan det være greit å ha en pleddkurv med deilige pledd å pakke seg inn i.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Pergola er ypperlig for deg som ønsker lite vedlikehold, en spennende uteplass og mer privatliv. Denne typen markise er fastmontert i bakken, og er derfor en mer robust form for solskjerming. Du velger selv om du ønsker pergola med tak, vegger eller begge deler.

Screens er en god løsning for deg som ønsker effektiv, enkel og energiøkonomisk solskjerming.

Og du! Vi tilbyr nå 40% på screens med motor.
Stadig større andel av våre kunder ønsker automatisert styring av våre produkter, f.eks. fra godstolen eller via engangs-programmering av helautomatiske styringssystemer, og vi ligger derfor i forkant også på dette området.

Du kan når som helst melde deg av.