Betjening av markiser og persienner – fra snorer og sveiv til apper og smarthjem

Få en oversikt over alt fra manuell betjening via veggbryter for motorstyring til appstyring og full integrering med resten av ditt smarte hjem.

Du kan selv velge hvordan du vil styre solskjermingsproduktene dine. Slik kan du velge den løsningen som passer din lommebok og krav til komfort. I denne artikkelen får du en oversikt over alt fra manuell betjening via veggbryter for motorstyring til appstyring og full integrering med resten av ditt smarte hjem.

Det aller viktigste valget du gjør, er hva slags type solskjerming du trenger i stue, soverom, kjøkken og på uteplassen. I tillegg kan du velge i hvilken grad gardiner, persienner og markiser skal styre seg selv.

Justering med skjerm

Manuell styring

Du kan velge de aller fleste produkter uten noen form for motorstyring. Det betyr at du må justere lameller og markiseduk der og da etter behov. Det betyr at du går glipp av muligheter for fjernstyring og programmering som vi omtaler lengre ned, men valget er uansett ditt. Ønsker du derimot manuell betjening på tunge garasjedører og store markiser vil nok våre selgere be deg tenke deg om en ekstra gang.

Les også: Hvordan redusere innetemperaturen i sommervarmen?

App for solstyring

Smartstyring

Går vil til den andre ytterligheten, kan du koble kontrollen av solskjermingsprodukter i samme system som for eksempel Phillips smartbelysning, Sonos smarthøyttalere eller boligalarm. Appstyringen av våre produkter er kompatibelt med disse, med systemet Tahoma fra Somfy.

Dermed kan du når du skal legge deg, si «»Ok Google, sovetid» for å lukke persienner og garasjeport, slå av lysene og aktivere alarmen.

Fjernkontroll

Trådløs motorstyring

Selv om smartstyring er mulig, går fremdeles de fleste for en vanlig fjernkontroll eller styring via en app på mobiltelefonen. Sistnevnte gir flere fordeler enn at du slipper å lete etter fjernkontrollen. Da kan du programmere inn faste tider for når vinduene skjermes. Og om du ikke er hjemme, kan du sjekke at markisen er ute eller sørge for å trekke den inn hvis du ser på yr.no at det er spådd regn.

Les også: Er høsten tung og kald?

Solskjerming med veggfast bryter

Kablet motorstyring

Den enkleste formen for motorstyring er kablet kontroll. En bryter på veggen for hvert vindu, med kabel på eller gjennom veggen til persienne eller zipscreen. Fordelen er at du vet hvor bryteren eller bryterne er plassert, og du trenger ikke forholde til noe teknologi.

Les også: Nyt late dager i hagen!

Sol- og vind-sensor for justering

Sol- og vindautomatikk

Uavhengig av apper eller brytere på vegger; med sol- og vindautomatikk har du sensorer gjør at vinduer og uteplass dekkes til når varmen fra sola overstiger en viss terskel, mens for eksempel markiseduker og utvendige persienner vil trekkes opp hvis vinden blir for sterk. Et enkelt og forutsigbart system. Sørg for å kombinere dette med en type fjernkontroll slik at du kan unngå at persiennene stenger akkurat i det du sitter og beundrer utsikten.

Om du vil lukke gardiner og garasjeport med Google eller bruke sveiver og snorer er ditt valg. Vær uansett trygg på at Markisemannen leverer skreddersydde solskjermingsprodukter med høy kvalitet.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Stadig større andel av våre kunder ønsker automatisert styring av våre produkter, f.eks. fra godstolen eller via engangs-programmering av helautomatiske styringssystemer, og vi ligger derfor i forkant også på dette området.

Du kan når som helst melde deg av.