Automatisering: Fra helt enkelt til avansert

Du har sikkert fått med deg at mange solskjermingsprodukter støtter automatisering. Men hva er det egentlig, og hva skal man med det? Vi gir deg noen tips til hvordan du kan automatisere hjemmet ditt. Fra de helt enkle kommandoene, til avanserte superløsninger.

Uansett om du har kjøpt eller tenker på å kjøpe solskjermingsprodukter fra Markisemannen har du sikkert fått med deg at mange av produktene støtter automatisering. Men hva er det egentlig, og hva skal man med det? Automatisering er teknologi som gjennomfører prosesser og operasjoner med minimal menneskelig assistanse. Et automatisert system styrer seg helt selv, og nettopp et sånt system kan huset ditt bli! Det er det som er et smarthjem. Uansett om du tenker at dette kan virke noe skummelt, eller om du har vært borti automatisering før så burde det være mulig å plukke opp et par tips i denne artikkelen.

 

Det første man trenger er en boks som fungerer som smarthjemmets kontrollsentral. Hos markisemannen benytter vi motorisering fra Somfy. Det betyr at du i utgangspunktet må ha en kontrollenhet fra samme selskap. Tahoma er den mest avanserte modellen, mens Connexoon er for den budsjettbevisste. Straks du har fått en slik i hus kan moroa begynne! I tillegg trenger du en eller flere enheter som kontrollsentralen skal styre. Det kan være lyspærer, robotstøvsugeren, panelovner, ventilasjonsanlegg og ikke minst solskjerming.

 

Les mer om automatikk her

 

Det fine med hjemmeautomasjon er du kan gjøre alt fra svært enkle handlinger til avansert programmering med flere produkter samtidig. Vi begynner med noe helt enkelt, før vi beveger oss over til de avanserte løsningene.

 

Enkeltkommandoer

For nybegynneren vil det å lage kommandoer til enkeltenheter være en god start. De aller enkleste kommandoene gjøres på direkten, og du kan åpne, lukke og justere solskjerming akkurat som du ønsker. Og hvis du har glemt markisen ute når du dro på ferie, kan du selvsagt ordne dette fra hvor som helst i verden.

Grå garasjeport til grå garasje
Våre garasjeporter kan leveres med Somfy-motor slik at du kan sjekke om porten er lukket eller ikke, rett i appen!

 

Automatisere enkeltenheter

Selv om det første steget kan være greit å lære seg, er det liten nytte i å ha utsyr for smarthus uten å bevege seg inn i automatiseringens verden. Det neste steget er å programmere enheter til å agere på egen hånd. For eksempel kan du programmere rullegardinene til å åpne seg samtidig med soloppgangen, slik at du våkner til flott morgensol, uansett årstid. I Somfy-appen kalles dette for et scenario.

 

Flere enheter samtidig

Når du først har lagd et scenario, er det enkelt å legge til flere enheter. Du kan for eksempel lage et scenario som heter “Ferietur!”, som slår på tyverialarmen, låser døra, ruller ned gardinene og skrur ned panelovnene.

Somfy-app på tablet og mobil
I Somfys tahoma-app kan du enkelt lage nye scenarioer med dine solskjermingsprodukter.

I tillegg til enklere hverdag med automatikk, kan smart styring av solskjermingen din bidra til at du sparer strøm.

Koble sammen apper

Dette siste og mest avanserte steget går ut på å koble forskjellige apper sammen, og den enkleste metoden å gjøre dette på er med appen ITTT (If This, Then That). ITTT støtter 600 forskjellige apper, i tillegg til Somfy. Dette kan ta litt tid å sette seg inn i, men når du først har blitt vant med det er det kun fantasien som setter grensen.

 

For eksempel kan du koble sammen “Ferietur!”-scenarioet fra i sted med GPS-en på mobilen, så huset låses opp automatisk når du kommer hjem, ellers så kan få belysningen i stuen til å dempes automatisk når du slår på TV-en. Her er det uendelige muligheter!

 

Hvis du leter etter idéer, så kan du se eksempler på Somfy-funksjoner i IFTTT her

 

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Screens er en god løsning for deg som ønsker effektiv, enkel og energiøkonomisk solskjerming.

Pergola er ypperlig for deg som ønsker lite vedlikehold, en spennende uteplass og mer privatliv. Denne typen markise er fastmontert i bakken, og er derfor en mer robust form for solskjerming. Du velger selv om du ønsker pergola med tak, vegger eller begge deler.
Stadig større andel av våre kunder ønsker automatisert styring av våre produkter, f.eks. fra godstolen eller via engangs-programmering av helautomatiske styringssystemer, og vi ligger derfor i forkant også på dette området.
Med en fartstid på 30 år er Mora garasjeporter en av Østlandets ledende leverandører av vedlikeholdsfrie, isolerte garasjeporter tilpasset nordisk klima.

Du kan når som helst melde deg av.