Alt du trenger å vite om garasjeporter

Skal du bygge eller oppgradere fasaden? En ny garasjeport løfter helhetsuttrykket og øker boligens verdi. Både estetikk og praktiske hensyn påvirker valg av garasjeport.

De fleste ønsker store åpninger og velger derfor en stor stilren garasjeport. Ta hensyn til husets utrykk. Har du en minimalistisk stil vil enkle rene flater passe fint til huset ditt. Klassisk hvit vil passe de fleste fasader. En grå eller sort port er tidløs og kan fungere som en fin kontrast til et hvitt hus. Hvis det er praktisk for deg med en dør i tillegg til porten, velg denne i samme stil. Følg på nedover og finn ut alt om garasjeporter!

Før du bygger eller investerer i en ny port vil det være fint å tenke igjennom din bruk, tilgjengelighet, vedlikehold og sikkerhet.

Mann som tenker på garasjeport og valgene du har.
Det er mange hensyn å ta når du velger garasjeport. Tenk igjennom hva du har behov for, før du starter jobben!

Før du bestiller garasjeport

Dette kan det være lurt å tenke gjennom før du bestiller deg ny garasjeport.

Trenger du:

  • Port med dør, eller en dør på siden hvis du bruker garasjen ofte.
  • Ledd-, vippe eller rulleport
  • Mål garasjen din nøye: portstørrelse, garasjedybde, overhøyde og sideklaring
  • lys og vinduer eller dekorvinduer
  • Isolert port eller ikke
  • Farge, struktur og materialvalg tre eller stål. Frontpanelene i stål er vedlikeholdsfrie og har tykk galvanisering og solid lakk på toppen.
  • Sikkerhet, hensyn til klemsikring og full stoppfunksjon når porten møter motstand
  • Hjelp til å montere for å sikre korrekt montering
  • Fjernstyring eller app betjening? PS. i tillegg finnes en liten kodeboks montert ved siden av porten, som åpner/lukker den når du ikke har fjernkontrollen tilgjengelig, smart hvis du f.eks. jobber i hagen.

Hvilken porttype passer best?

Tenk kvalitet – En garasjeport bør holde i 10 til 15 år. Med en vippeport mister du noe bruksareal foran garasjen, mens med en leddport kan du utnytte plassen nesten helt inntil garasjeporten.

Går du inn på www.mora.no kan du se flere bilder, lese mer om Moras garasjeporter og ta kontakt for tips, råd og avtale om befaring.

Leddport er den klart mest solgte typen, og kan monteres i stort sett alle garasjeåpninger. Porten åpnes ved å bli trukket i et skinnesystem opp langs taket for å utnytte arealet. Dette gir deg maksimalt med plass både i og utenfor garasjen. Til sammenligning med vippeporter får man en betydelig større gjennomkjøringsbredde, som gjør det mer behagelig å parkere moderne, brede personbiler.

Vippeport Vippeporten er en solid enhet. Den har et skinnesystem i taket men trenger klaring foran porten for å få den opp. Det kan gjøre den upraktisk i enkelte situasjoner. Siden porten er enkel å åpne kan det være det beste for noen. Den kan leveres både med og uten garasjeåpner.

Rulleporter et godt valg dersom plassen under taket er for liten for en leddport eller man ønsker å benytte takplassen til oppbevaring. Rulleporten åpnes loddrett og rulles opp i en oppbevaringsboks som er montert i taket på innsiden av åpningen. Slik vil den bruke lite takplass. For garasjer med lav overhøyde og/eller for liten sideklaring, kan enkelte modeller monteres utvendig foran garasjeåpningen.

Les mer om våre garasjeporter her eller bla i vår katalog.

Her får du nyttige tips og viktige ting å tenke på når det gjelder vedlikehold.

 

Hva er mest praktisk for deg?

Garasjeport med åpner installeres.
Når du velger garasjeport kan du velge flere åpningsmuligheter.

Motorer for garasjeporter, kan velges ut ifra ønske om betjening direkte manuelt, bryter, fjernkontroll, eller mer avansert via app for mobil, nettbrett og PC.

Har du smarthus installert i boligen din kan det være fint å integrere garasjeport automatikk i systemet. Les mer om automatikk her

Det sier seg selv at man setter lås på garasjedøra. Denne er viktig å ha låst når du ikke er til stede, som de fleste vil være vant med. Det kan også være lurt å sørge for at døra er synlig, slik at du og andre lett kan se hva som foregår. Pass også på at dyrebare gjenstander ikke er synlig fra eventuelle vinduer, da dette kanskje kan motivere til innbrudd.

Ta kontakt for en gratis befaring med oppmåling (vi tar ansvar for målene). Du vil få mer informasjon og et uforpliktende pristilbud.

Relaterte produkter

Med en fartstid på 30 år er Mora garasjeporter en av Østlandets ledende leverandører av vedlikeholdsfrie, isolerte garasjeporter tilpasset nordisk klima.

Du kan når som helst melde deg av.